TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden alınan başkanlara sahip çıkmaya devam ediyor. Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla başlayan süreç, bazı ilçe belediyelerinde de devam ediyor. En son, Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine, Kaymakam Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SUÇU!

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/111 Esas sayılı kovuşturma dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma” suçundan yargılamasının, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/1642 sayılı soruşturma dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma” suçu ve yine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/8289 sayılı soruşturma dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma” suçundan soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İlimiz Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasa’nın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanunu’nun 45. ve 46. maddeleri kapsamında Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” denildi.

HDP’NİN SÖZCÜSÜ GİBİ

Kayyum atamalarını asla doğru bulmadıklarını, bunun karşısında duracaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz kayyum atamasını asla doğru bulmuyoruz. Bu belediye başkanları gittiler, savcılıktan iyi hal kağıdı aldılar, YSK bunların seçime girebileceğine karar verdi. Vatandaşın oyunu aldılar, geldiler; belediye başkanlığı yapıyorlar. Varsa bir suçları suçüstü yapın, soruşturma açın, sözde bağımsız mahkemelerin en azından karar vermesini bekleyin.” sözleriyle, adeta HDP’nin sözcülüğünü yaptı.

TÜRKLÜĞE HAKARET SUÇ OLMASIN

CHP’nin, HDP-TİP-DP ve Saadet Partisi ile yürüttüğü yargı reformu çalışmalarında tamamlandı. Hazırlanan taslak metinde HDP’nin teklifleri değiştirilmeden reform paketine konuldu. Cumhurbaşkanına ve Türklüğe hakaretin suç olmaktan çıkarılması yönünde hazırlanan paket CHP tabanında da şok etkisi yarattı. Ayrıca hazırlanan pakette kayyumların kaldırılması ve terör örgütü PKK ve FETÖ gibi örgüt üyelerine de “İnfaz erteleme” talebinin de olduğu öğrenildi...

KANKALAR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Sözleşmeli Piyade Er Yener Kırıkcı’nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğramış, ardından genel merkeze gitmişti. CHP liderini genel merkezde ilk ziyaret edenler HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü’ydü.

Editör: Haber Merkezi