Başka ülkelerde olsa yaptığı azmettirici katillik, bölücülük, vandallık yüzünden anında idam edilecek popüler bir teröristimiz var. Adı Selahattin Demirtaş…

Hendek-Çukur- Kobani olaylarının hepsinde kanlı dili ve eli olan, binlerce insanın ölümünden sorumlu bu teröristin Türkiye’de ise ne zaman serbest bırakılacağı konuşulmaktadır. CHP’nin başını çektiği muhalefetin tek meselesi onu serbest bıraktırmaktır. Hatta bu teröristi Türkiye’nin başında Cumhurbaşkanı olarak görmek isteyen CHP’li yöneticiler bile vardır. Akıl sağlığını ve vicdanını kaybetmiş böyle bir muhalefet de Türkiye’nin sınavıdır.

Daha önce defalarca yazdım. Hakkında terör örgütüne yardım ve yataklıktan hüküm verilmiş ve daha yargılanması yapılmayan birçok terör dosyası olan Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde rahat propaganda yapması çok göze batmaktadır. Yazılı açıklama yapıyor, gazete, dergi, haber sayfalarına röportaj veriyor, twit atıyor. PKK’ya, HDP tabanına mesaj veriyor. İktidarı eleştiriyor ve muhalefete yol haritası veriyor. Nefes bile almaması gereken bu terörist akil bir adam gibi cezaevinden herkese akıl dağıtıyor. Oysa bu teröristin tek yapması gereken terör olaylarını organize ederek öldürttüğü, yaralattığı insanların hesabını vermesi olmalıdır. Eskiden “Yazılı açıklamaları, röportajları ve twitleri avukatları hazırlıyor, onun haberi olmadan yayınlanıyor” savunması yapılıyordu. Geçtiğimiz günlerde “Yaklaşık 5 yıldır tutuklu olan Selahattin Demirtaş ilk kez yüz yüze röportaj verdi” şeklinde bir röportaj servis edilince bu savunma da çürüdü.

Sıradan bir adi suçlunun cezaevinde telefonla görüşmesi, bir gazeteye, televizyona demeç vermesi mümkün değilken binlerce kişinin azmettirici katiline nasıl bu imkân sağlanıyor?

Adalet Bakanlığı’nın ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün bu konuda söyleyecek sözü olmalıdır.

Soru çok basit, binlerce kişinin azmettirici katili yattığı cezaevini nasıl propaganda merkezine dönüştürmüştür?

En önemlisi hakkında bu kadar terör dosyası olan birisinin yargılanması niçin kaplumbağa hızında ilerlemektedir? Sırf Hendek-Çukur-Kobani olaylarının hesabını verse bir daha gün yüzü görmesi mümkün değilken, niçin hem Batı’ya, hem içerdeki hain muhalefete malzeme verilmektedir?

Terörist Demirtaş’tan terör olaylarının hesabı hızlıca sorulmadığı gibi bir de cezaevinde muhalefet lideri olarak gündem belirlemeye çalışıyor. Terörist Demirtaş artık cezaevinde susturulmalı ve hesabını hızlıca vereceği teröristlik muhataplığı yaşamalıdır. Yargı artık işini hızlıca yapmalıdır. Selahattin Demirtaş’ın bir terörist olduğu görsel ve yazılı delillerle her açıdan ispatlıdır.

Editör: Haber Merkezi