Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile ittifak kuran CHP, ihanet yolunda her gün yeni adımlar atıyor. Daha önce teröristlere sahip çıkan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk’ü ağzına dahi almadığını itiraf etti. CHP’nin Atatürk çizgisinden kopup, nasıl terör örgütlerinin hamisi ve savunucusu durumuna geldiği İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yeni marifetleri ile bir defa daha belgelendi. “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” diyerek, Atatürk’e olan kinini net şekilde ortaya koyan Kaftancıoğlu, zaten lime lime olan CHP’de yeni bir iç çekişmenin de fitilini Kaftancıoğlu, 9 Eylül’de video konferansla gerçekleştirilen Taksim Toplantıları’na konuk oldu. 1.5 saatlik konuşmasında Kaftancıoğlu, Atatürk’e atfen üç kez Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullandı. Kaftancıoğlu, TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan’ın, “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” sorusuna: “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” cevabını verdi. CHP tabanı ve CHP’li politikacıların da sert eleştiriler geldi. Konuşmanın tarafı olan TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan “Kasıtlı kullandığını da itiraf ediyor. Atatürk ifadesine kendini ait hissetmeyen birisinin bırakın parti kademelerinde yönetici olmayı, CHP’ye üye bile olmaması gerekir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “Cumhuriyetimizin ve üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü şükranla anıyorum. ATATÜRK’ü anmak saygının ötesinde onurdur, gururdur. ATATÜRK’ün ismini anmakta tereddütü olanlar O’nunla problemi olanlardır” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise “Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma, burası CHP” diyerek topa tuttu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise “Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi, kurucusu ve liderini ismiyle anmak laubaliliği hiç kimsenin ne haddi, ne de hakkıdır” diyerek eleştirdi. Bu isimlerin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve birçok CHP’li tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise kendisini “Hakkımda itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor” diyerek savundu.

TERÖRİSTE HAYRAN ATATÜRK’E DÜŞMAN

Kaftancıoğlu CHP içinde teröristleri şirin gösterme çıkışlarıyla biliniyor. Canan Kaftancıoğlu, PKK terörist Sakine Cansız ile ilgili attığı bir tweetinde “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder’ demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti” sözlerini kullanmış, örgüt mensubuna bu şekilde destek vermişti. Başka bir twitinde ise MLKP terör örgütünün kurucu üyelerinden olan Hasan Ocak için “Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!” demişti. Kaftancıoğlu’nun Taksim’deki Gezi kalkışması sırasında ise, “Devlet katil değil seri katil…” dediği görülmüştü. Geçmiş dönemde de CHP’li bir milletvekili Atatürk’ün portresini TBMM’deki makamından indirmiş ve olayı gündeme taşıyan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka partiden ihraç edilmişti. Nazlıaka Atatürk’ün resmini indiren kişinin CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz olduğunu itiraf etmişti. CHP’nin içinde bulunduğu kaotik duruma isyan eden Muharrem İnce partisine sert eleştiriler yöneltmiş ve bu eleştiriler arasında CHP’de Atatürk düşmanları olduğunu söylemişti.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesi HDP ile yakın işbirliği yapan CHP kendisini her fırsatta Atatürk’ün partisi olmakla savunmuş ve demokrasi kisvesi altında PKK’nın siyasi uzantılarına kol kanat germişti. Parti içindeki ulusalcı ve milliyetçi kesimden gelen tepkileri dindirmek için “ittifak değil işbirliği yapıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu HDP’nin Atatürk düşmanlığına bile göz yumar hale gelmişti.

2014 yılında dönemin Ağrı Belediye Başkanlığını yapan Sırrı Sakık “Mustafa Kemalin askerleriyiz” sloganlarına tepki göstererek “it sürüleri. Mustafa Kemalin askeri değil generali olsanız ne yazar” diyerek hakaret etmişti. HDP gibi Atatürk düşmanlığı yapan bir parti ile Cumhur İttifakına karşı birleşen CHP Atatürk’ün kemiklerini sızlatmış ve birkaç oy fazla almak için Atatürk’e yapılan düşmanlığa tepkisiz kalmıştı.

ATATÜRK’ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR

Atatürk’ün partisi CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasıyla birlikte Atatürk çizgisinden uzaklaştı ve Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğüne kasteden PKK terör örgütünün siyasi uzantısı ile hedef birliği yapmaya başladı. Atatürk düşmanlarının partide yuvalanmasına göz yuman CHP yönetimine karşı çıkanlar ise partiden bir bir ihraç edildi. Anayasanın 2. ve 3. maddelerinin bile değişebileceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tavrıyla Atatürk’ün çizgisinden ne kadar uzaklaştığını ispatlamıştı.

Editör: Haber Merkezi