Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ziyaretinde burada halka yaptığı konuşmada 1979 yılında Fatsa Belediye Başkanlığı yapan Devrimci Yolcu Terzi Fikri (Fikri Sönmez) hakkında, “Terörün belini kırdık. Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu'm çok ödedi çok. Artık böyle bir şey yok" cümlelerini kurdu. Bu cümlelerde yalan bir şey yok ama nerede devrimci, komünist, solcu artığı varsa hepsi ayağa kalktı. CHP başta olmak üzere 6’lı masanın mensupları ve masa altı ortakları HDP de onlara destek için sıraya girdi. 

          Terzi Fikri’nin oğlu Naci Sönmez’in  “Evet Fatsa Belediye Başkanı Terzi Fikri’nin oğluyum. Kendimi bildim bileli politikanın içindeyim. Bu dönem HDP’ye kan vermeye çalışıyorum” sözleriyle işin rengini ve bu tepki gösterenlerin kimlerle birlikte olduğunu çok net göstermiştir.

          Kan döken terör örgütü PKK’ya hizmet eden, HDP’ye kan verdiğini söyleyen Terzi Fikri’nin oğlu da babasının izinden gidiyor.

          Sol terör örgütü Dev-Yol ile birlikte Fatsa’yı kurtarılmış bölge ilan eden ve halka silah baskısı kuran Terzi Fikri’nin seçimleri kazanması da bu baskıyla olmuştur. Fatsa, dönemin solcuları tarafından “Terzi Fikri’nin Ülkesi” şeklinde anılıyordu. Devrimci solcu-komünistlerin eline geçmiş, kurtarılmış bölge ilan edilen Fatsa’da adeta devlet yoktu. Terzi Fikri ve militanları halk mahkemeleri kuruyor, kendilerine destek vermeyen herkesi bu sözde mahkemelerde yargılayıp cezalandırıyorlardı. 100’ü aşkın ülkücünün şehit edildiği bölgenin adıdır Fatsa… 

          O canların hepsinde de Terzi Fikri ve Dev-Sol militanlarının kanlı eli vardır. Bu şehit edilenler arasında Fatsa Ülkü Ocakları Başkanı Oktay Orbey de vardı. Dev-Sol militanları onu bıçaklayarak ve çarşafla boğarak şehit etmiş ve şehidimizin na’şını çalan militanlar onu yakmaya çalışırken ülküdaşları onun na’şını kurtarmıştı.

          Biri 13, diğeri 14 yaşında olan ana kuzuları Beyhan ve Reyhan kardeşleri de Mübarek Ramazan ayı sahur vaktinde evlerini basarak şehit edenler de yine Terzi Fikri’nin Dev-Sol militanlarıydı. Daha nicelerini bu alçaklar şehit etmişti.

          “Terzi Fikri’nin Ülkesi” denilen Fatsa’da bu alçaklıklar yaşanıyordu. 

          Olayı anlamak için Terzi Fikri’ye sahip çıkanlara bakmak bile kâfi gelmeyecektir… Terzi Fikri’nin oğlu da bebek katili terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’ye “Kan vermeye çalışıyorum” şeklinde hizmet noktasındaysa Terzi Fikri’den halk adamı değil olsa olsa kan adamı çıkar…

          “Terzi Fikri” Fatsa’da kanlı kefenler dikmiştir. Onun adına kahramanlıklar, destanlar, övgüler dizenler devlete başkaldırmış, masum insanların ölümünde parmağı olan bu kanlı yüzü ise gizlenmiştir. CHP’li yoldaş Mansur Yavaş’ın sosyal medya trolleri bile Terzi Fikri’ye terörist denilmesine öfke kustular. “40 yıllık geçmişimi geride bırakarak CHP’li oldum” diyen Mansur Yavaş’ın peşinden gidenlerden ne beklenirdi ki zaten? 

Ya PKK’yı, ya DHKP-C’yi ya da Dev-Yol, Dev-Sol savunuculuğu yapacaklar elbette...

          Ordu-Fatsalı olan Müsavat Dervişoğlu niçin bu rezaletlere susuyor? Ülkücü şehitlerin katilleri hakkında söyleyecek hiçbir sözü yok mu? Konuşursa ortakları CHP-HDP kızar değil mi?

          Gerçi  “Bir daha asla ülkücüyüm ya da ülkücüydüm demeyeyeceğim. Çabamız sadece İYİ olmaktır” demiştin sen değil mi Müsavat abi? Pardon pardon…

          Sosyalist sanatçı Emre Kınay, “Meral Akşener’e beni aday yaparken söyledim. Ben seçimleri kazanırsam benim kapımdan bir tane milliyetçi giremez dedim. O da kabul etti” demişti.

         Bir İP Genel Merkez yöneticisi de, “Kendimi Sosyalist, Devrimci ve Ülkücü olarak tarif ediyorum” demişti.

          Partinin başındaki Meral Akşener’in bile HDP’yi Kürtlerin siyasal temsilcisi yaptığı yerde bu hâle ne denilebilir ki?

Ülkücü şehitlerimizin katillerine de doğal olarak sahip çıkıyorlar.

         Komünistler tarafından şehit edilen 5 bine yakın Ülkücü var. Ama Ülkücüleri katil, komünistleri masum gösteren düzenin meyvesini yiyenler Terzi Fikri konusunda da yine “Kahramanlık, halk adamı, masum” nutukları atıyorlar.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Terzi Fikri’yi tarifi doğrudur. Komünist ve devrimci artıklarının  sevineceği tariftir oysa… Kan döken, masum insanları öldüren, asker ve polis şehit eden alçaklar zaten kendileri değil mi?