Hayranlarının zuun zamandrı beklediği Teşkilat 2. sezonun yeni bölümleri dün akşam itibiariyle seyircisine kavuştu. Aksiyon ve gerilimin eksik olamdığı diziye birçok oyuncu dahil oldu. İzleyiciler ise "Halit Başkan" karakterine hayat veren Turgut Tunçalp'la ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Teşkilat Halit Başkan kimdir? Turgut Tunçalp kimdir, kaç yaşında, nereli?

TEŞKİLAT'A YENİ KATILAN OYUNCULAR KİMLER?

Diziye Uyanış Büyük Selçuklu'da Hasan Sabbah'ı canlandıran Gürkan Uygun ve Maraşlı'daki performansı ile dikkat çeken Hakan Boyav katıldı. Diziye katılan üçüncü isim ise Turgut Tunçalp oldu.

EKİBİN YENİ LİDERİ HALİT BAŞKAN 

TRT 1 ekranlarında reyting rekorları kıran ‘Teşkilat’ın 26 Eylül Pazar akşamı başladı.

Dizinin yeni sezonunda kadroya Turgut Tunçalp da katıldı.

Turgut Tunçalp, ‘Teşkilat’ın ikinci sezonunda canlandıracağı Halit Başkan karakteriyle tüm dengeleri alt üst edecek. Ekibin yeni lideri olarak görevlendirilen ve istihbarat dünyasının efsanevi isimlerinden biri olan Halit Başkan, soğuk tavrı, profesyonelliği ve mükemmeliyetçi yapısı ile ekibin üyeleri hayli zorlayacak.

Halit Başkan’ın gelişi, Gürkan Uygun’un canlandırdığı Yıldırım’ın geçmişten gelen intikam arzusunu da ortaya çıkaracak. Halit Başkan ve Yıldırım’ın sırlarla dolu geçmişi, ‘Teşkilat’ın yeni sezonundaki en büyük gizemler olacak.

TURGUT TUNÇALP KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Turgut Tunçalp, 12 Mayıs 1976'da Adapazarı Sakarya'da dünyaya geldi.

Oyuncu, Kanal D için çekilen Merhamet dizisinde Moskof Recep adlı alkolik ve para düşkünü bir baba karakteriyle tanınmaktadır.

Oyuncu 2014 Aralık ayında TRT 1'de başlayan Diriliş:Ertuğrul dizisinde selçuklu komutanı olan "Afşin bey" karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında Çukur dizisinde Kasım Helvacı karakterini canlandırmıştır. 2019-2021 yıllarında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Haşmet Façalı karakterini canlandırmıştır. 2021 yılından itibaren Teşkilat dizisinde Halit rolünü oynamaktadır.

Editör: Haber Merkezi