MHK’nin Türk hakemliğine ve dolayısıyla futbolumuza dış düşmanlarımızın bile veremeyeceği zararı veren 8 Mart operasyonundan sonra, Süper Lig’de, TFF 1.Lig’de ve hatta alt liglerde neredeyse hiçbir maç, hakem hatası olmadan bitmiyor. Gidişat onu gösteriyor ki, sezon sonunda kulüplerin büyük bir çoğunluğu bu sene liglerin tescil edilmemesi için çaba sarf edecek. O zaman ne olacak? Liglerde küme düşmenin kaldırılması gündeme gelecek, şampiyonluklar da tartışılacak. Ne diyelim? “Eline sağlık MHK. Türk futbolunun dibine dinamiti koydun”

TOP TAHKİM’DE

Tahkim Kurulu’na yapılan itirazlar inceleme aşamasında. Böylesine yüksek sayıda itiraz beklemeyen MHK ise panikte. TFF’den ve hukukçularından yardım istiyor. Telaş içinde savunma hazırlıyorlar. Tahkim Kurulu kendisine sunulan bilgi ve belgelerin gerçek olup olmadığını dikkatlice inceleyip araştıracaktır. Değerli hukukçulardan oluşan kurulu tarihi bir görev bekliyor. Bakalım bu tarihi skandal için ne karar çıkacak.

TFF PİŞMAN MI?

Operasyonun hemen sonrasında kamuoyundan gelen büyük tepkiler, TFF’yi zor durumda bıraktı. Riva’daki en üst düzey odalardan “Keşke sezon sonunu bekleseydik” fısıltıları duyuluyor. Harıl harıl durumu düzeltmenin de formülleri aranıyor. Meşhur atasözüdür. “Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkartamamış.” MHK başkanı “O deli benim” diyerek kargaları da güldürüyor. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. İşte o zaman bu operasyon geri çekilecek ve operasyonda görev alan satrancın en küçük taşları da tarihe gömülecektir.

YORUMCULAR KONUŞMUYOR

Yayıncı kuruluşun hakem yorumcuları operasyonu duymamış herhalde! Sezon başından beri, MHK ve TFF icraatları da dahil birçok konuda yorum yapan, eleştiren, zaman zaman da yol gösteren arkadaşlar, bu operasyon hakkında yorum yapmaktan imtina ediyorlar. Üçünü de çok yakından tanırım, ruhlarını bilirim! Ama bu duyarsızlıklarına anlam veremiyorum. Umarım tahmin ettiğim sebepte yanılıyorumdur.