Ticaret Bakanlığı personel alımı tercihi nasıl yapılır? Ticaret Bakanlığı KPSS 2021/6 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. KPSS puanına sahip olan adayların başvurabileceği Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı için özel şartlara uyuyor olmak da önem arz edecek. Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru ekranı haberimizde. 

TİCARET BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 06.09.2020 - 25.10.2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Ticaret Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, toplam 250 Sözleşmeli Büro Personeli merkezi yerleştirme ile alınacaktır.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Adaylar tercihlerini 27 Mayıs-3 Haziran 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59’dasona erecek. Bu süre uzatılmayacak.

Atama yapılacak sözleşmeli pozisyonlar Tablo-1 ve Tablo-2’de gösterilmiştir.

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşullarıdikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemli olacak. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan program bilgisi mezun olunan program tablosundan kontrol edilmelidir

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav için tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi. Adaylar, Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) ödemelerini yapacak.

Editör: Haber Merkezi