Tolga Polat / TÜRKGÜN

Dünya genelinde 1 milyara yaklaşan üye sayısıyla dikkat çeken ve son zamanların en büyük kültürel erozyonuna sebep olan TikTok, şimdi de teröristlerin yuvalandığı bir yer hâline geldi. Özellikle 18 yaşın altındaki gençlerin ilgi gösterdiği platform, eş cinselliği özendirici yayınların yanında, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin kirli propagandalarına da alet oluyor.

MİLYONLARCA KİŞİYE ULAŞIYORLAR

Yurt içinde sayıları bitme noktasına gelen ve dağ kadrosuna yeni katılım sağlayamayan PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri, TikTok üzerinden paylaştığı videolarla bir taraftan örgütü diri tutmak, diğer yandan ise çocuk yaştaki kişileri kandırarak yeni teröristler kazanmayı amaçlamakta. Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş, Nihat Doğan, Ahmet Kaya gibi isimleri ön plana çıkarıp, paylaşımlarında “#Kürdistan, #Devrim, #Alevi, #Dersim” gibi etiketler kullanan on binlerce hesap bulunuyor. TikTok’un keşfet özelliğini de etkin bir biçimde kullanan teröristler, böylelikle milyonlarca kişiye videolarını izletebiliyor.

ALGI TİYATROSU

Türkiye’nin üstün savunma sanayisi ve son teknoloji silahlarına karşı koyamayan, başlarını inlerinden bir saniye dışarıya çıkaramayan terör örgütü üyeleri, tiyatro çeker gibi güya dağda piknik yapıp şarkı söyledikleri videolarla algı yaratmaya çalışıyor. Aynı zamanda korkuları videodaki yüzlerinden belli olan teröristlerle yapılan röportajlarda, yalanlarla mazlum edebiyatı yapmaktan da geri durulmuyor. Çatışma sırasında ölülerini arkada bırakıp korkakça kaçanlar, paylaşımlarında birbirlerinin ayaklarını yıkadıkları görüntülerle birlik mesajı vermeye çalışıyor.

HEDEFTE ALEVİLER VAR

Marksist-Leninist ve ateist görüşe sahip olan ve “dinin afyon olduğunu” iddia ederek, yıllardır dinsizliği ve şirki teşvik eden İslam düşmanı PKK’nın, hain paylaşımlarında #Alevi etiketini kullanması, mezhep çatışması hazırlığında olduğunu da gösteriyor. Hz. Ali, Hz. Hüseyin gibi isimler üzerinden mesajlar vermekten çekinmeyen alçaklar, Alevilerin ezildiğini iddia ederek örgüte davette bulunmaktan da geri durmuyor.

CANLI YAYINLARLA SOKAĞA DAVET

Uygulamanın yoğun kullanıldığı saatlerde canlı yayın açan örgüt üyeleri, MHP ve AK Parti’lilere ağza alınmayacak küfürlerle saldırıyor. Amaçları ise anlık sohbet izleyicilerinin birbirleriyle kavga etmesi ve çatışmaların sokağa sıçraması. Selahattin Demirtaş üzerinden başlayan tartışmalar bir süre sonra tehditleşmeye doğru gidiyor. Teröristler, yayınlarının izlenmesi ve çatışmanın körüklenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret etmeyi de etkin biçimde kullanıyor.

TikTok nedir: TikTok, içerisinde yer alan yüzlerce görsel ve ses efektleriyle kısa videolar çekmenize yarayan bir sosyal ağ uygulaması olarak 1 milyara yakın kişi tarafından kullanılıyor. Çin menşeli firma tarafından geliştirilen uygulamada şiddet, argo, cinsellik ve çıplaklık ön plana çıkıyor. Türkiye’de 30 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan Tiktok, çocuk yaştaki kişilerin eş cinsellik paylaşımları yaptığı ve canlı yayınlar sırasında para dilenciliği yapıldığı bir yer hâline gelmiş durumda.

Editör: Haber Merkezi