''Tilki vaaz vermeye başladığında, gözünüz tavuklarda olsun.” diye bir atasözümüz vardır. Terör örgütü FETÖ ve PKK ile ittifak halinde olan CHP’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “15 Temmuz bazı yerlerde ‘tiyatroydu’ deniliyor, tiyatro miyatro değil, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi; rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu” cümlelerini duyunca aklıma direkt bu atasözü geldi.

Çünkü bunları diyen hep kendi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz için sürekli “15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir. Saat 21.00’da darbe mi olurdu, biliyorlardı. Erdoğan da darbenin olacağını biliyordu. Niye Marmaris’te saklanıyor? Darbe olacağını bildiği için. Darbeyi fırsata dönüştürmek için ve yaptılar bunu” diyordu.

Hatta 15 Temmuz 2016’da kahramanlık destanı yazan vatandaşlara dil uzatarak “Daha önceki darbelerde olmayan bir şey yaptılar. Şiddet kullanan militanlara güvence verdiler” ifadesini kullanmıştı. CHP’de hep bir 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma gayreti olmuştur. Bunu en başta yapan da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Daha geçen hafta FETÖ’cü yazarlar için “Bunlar niçin hapiste” diye kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır. Çok ilginçtir Kemal Kılıçdaroğlu “Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, hangi gerekçeyle içeride? “ dedikten hemen sonra Yargıtay, FETÖ davasında yargılanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a verilen cezaları bozdu. Kararda, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle Mehmet Altan hakkında beraat kararı verilmesi gerektiği belirtildi. Anlaşılan o ki Kemal Kılıçdaroğlu yargıda birilerine cesaret vermektedir.

Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan da darbenin olacağını biliyordu.” diye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlarken, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bir gün önce “Türkiye’de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Erdoğan bugün aynı kararları vererek teker teker o yolları açıyor.” diyen Ahmet Altan’ın da niçin hapiste olduğunu sorgulayıp, serbest bırakılmasını istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 421 gün tutuklu kalıp serbest bırakılan danışmanı Murat Aksoy’un 15 Temmuz hain darbe girişimi için aylar önce “Devlet geleneği şu anda bir çıkış arıyor. Bu seçeneğe göre de, devletin bir B planı var. O da ne yazık ki çok istemediğimiz bir şey. Şu anda bazı şeylerde darbe seçeneği bile Ankara’da konuşuluyor” demesi de 15 Temmuz darbe girişimini asıl Kemal Kılıçdaroğlu’nun bildiğini gösteriyor.

Hal böyle iken Özgür Özel’in 15 Temmuz üzerine söylediği sözler bizleri şüpheye düşürmektedir. Özgür Özel buna benzer sözleri geçtiğimiz yıllarda da söylemişti ama CHP’nin FETÖ’ye yakınlığı, FETÖ’cülere sahip çıkması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’u sulandırma girişimleri ortadadır.

15 Temmuz’a “Tiyatro” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Özgür Özel’in cevabı olsa olsa ona kapak olacaktır. Bir tv programında sunucu “Darbe olursa tankın üstüne ilk ben çıkarım demiştiniz. Sayın Cumhurbaşkanı tankın üstüne neden çıkmadınız sorusunu soruyor size” dediğinde “İyi de tank getirselerdi bari, nerede tank...” diyerek cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun her sözü 15 Temmuz hain darbe girişimini sulandırma halidir. O yüzden Özgür Özel “Bu sözlerim kendi Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneliktir” demeliydi.

Son seçimlerde hep CHP’yi destekleyen FETÖ’cülere Özgür Özel’in bu sözleri büyük hayal kırıklığı olmuştur. Sosyal medyadaki FETÖ’cüler Özgür Özel’e büyük öfke duymaktadır. Ama bize göre Özgür Özel’in 15 Temmuz ile ilgili sözleri bir şeylerin önlemini alma kurnazlığı gibi görünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a bakışı ortada iken, Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir isim olan Özgür Özel’in bu sözlerinden gel de şüphe duyma…

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nu gözden çıkardı, Ekrem İmamoğlu ile yeni bir oluşuma gidecek desek, Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ ilişkileri, eşi Dilek İmamoğlu’nun 15 Temmuz’a bakışı ortadadır. Bu durumun da alakası olamaz. Özgür Özel ne yapmaya çalışıyor bunun kokusu yakında çıkacaktır. Siyasi projelerde FETÖ ile el ele, kol kola olan CHP’nin Özel’i doğru cümle kursa da, Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyledikleriyle hepsi çürüyor. Bu yüzden tilki vaazlarına dikkat etmek gerekiyor.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944