2019 TOKİ Sincan kura sonuçları sorgulama ekranı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın dar ve orta gelirli vatandaşlar için satışa sunduğu konutlardan yararlanan vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. 2019 TOKİ Sincan kura sonuçlarının ne zaman yapılacağını merak edenler, her yerde 2019 TOKİ Sincan kura sonuçlarını arıyor. Ankara’nın Sincan Saraycık ilçesi projesinin tamamlanmasıyla, kura sonuçları bugün saat 11.00'da noter huzurunda çekilmeye başlandı. Kura sonuçlarını heyecanla bekleyen vatandaşlar, şimdi 2019 TOKİ Sincan kura sonuçlarını öğrenmek istiyor. İşte, 2019 TOKİ Sincan kura sonuçları sorgulama ekranı...

TOKİ kura çekilişleri nasıl yapılıyor?

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek. Kura tarihi daha sonra ilan edilecek.
1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.
4) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

2019 TOKİ Sincan kura sonuçları sorgulama ekranına ulaşmak için buraya tıklayın
2019 TOKİ Sincan projesi özellikleri
Başvuruları 6 Mart-19 Nisan'da yapılan konutların bin 551'i alt gelir, 850'si orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara yönelik satışa sunuldu. Alt gelir grubunda satışa sunulan konutların yüzde 25'i emeklilere, yüzde 10'u şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, yüzde 5'i ise engellilere ayrıldı.

Alt gelirli vatandaşlara yönelik 2+1 nitelikte bin 551 konut, 142 bin lira bedel ve 475 lira taksitle, orta gelir grubuna yönelik 3+1 nitelikte 850 konut ise 209 bin lira bedel ve bin 928 lira taksitle satışa sunulmuştu.

Editör: Haber Merkezi