Haftalar önce küme düşen Malatyaspor, bir de 22. dakikada 10 kişi kalınca, Fenerbahçe için kolay bir maç oldu. Serdar Dursun, Novak, Mert Hakan ve İrfan Can fırsatları değerlendirebilse, daha ilk yarıda fark açılırdı. Buna rağmen zaman zaman kalesinde tehlikeler de yaşadı Fenerbahçe. Ama sakatlıktan döndükten sonra bıraktığı yerden devam eden Altay Bayındır gole izin vermedi. İsmail Kartal ile birlikte Fenerbahçe’de futbolcular oyundan hiç kopmuyor, mücadeleyi ve gol aramayı hiç bırakmıyor. Üstelik tecrübeli hoca üst üste sakatlıklar olmasına rağmen hemen alternatifleri sahaya sürüyor, oyun üstünlüğünü elinde tutuyor. Futbolcular da Kartal’ın sisteminden dışarı çıkmıyor, dediklerini harfiyen yerine getiriyor. Belki de takım, İsmail Kartal’ın başlarında kalması için yönetime “Mesaj” veriyor.

Sonuçta Fenerbahçe kötü başladığı sezonu, “Kulübün evladı” İsmail Kartal’ın sihirli dokunuşları ile ikinci sırada tamamladı. Kartal dünkü maçta olduğu gibi Mert Hakan’ı, Zajc’ı, İrfan Can’ı, Serdar Dursun’u ve sakatlanana kadar Crespo’yu takıma kazandırdı, ilk 11’inden yedeklerine kadar futbolcuların hepsine özgüvene aşıladı.

Bu kadro Şampiyonlar Ligi ön elemeleri için yeter mi, bilinmez. İsmail Kartal’ın görevi, yönetimin anlaştığı söylenen Jesus’a devretmesiyle “Ahenk” bozulur mu, işte o da muamma. Takım görevini yaptı, artık top Koç ve yönetimde.