Motosiklet sporunun en önemli temsilcileri arasında yer alan Toprak Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike Şampiyonası takviminin İtalya'da yapılan üçüncü durak noktasının ikinci yarışında birinci oldu. Bu başarısıyla sezonun ilk birinciliğini alarak  genç yetenek şampiyonluk yarışında büyük bir adım atmış oldu. Spor tutkunları, Toprak Razgatlıoğlu hayatını ve biyografisini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

 TOPRAK ROZGATLIOĞLU BİRİNCİ OLDU

 Türkiye'nin yetiştirdiği en yetenekli motosiklet sporcularından biri olan Toprak Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike Şampiyonası sezonunun üçüncü durak noktasındaki ikinci yarışta damalı bayrağın altından lider geçti.

2021 Dünya Superbike Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, İtalya'daki Misano Pisti'nde gerçekleştirilen ilk yarışta ikinci olurken, ikinci yarışta ise birinci olarak 2021 sezonunda ilk zaferini elde etti.

TOPRAK

TOPRAK ROZGATLIOĞLU KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Toprak Razgatlıoğlu 16 Ekim 1996 doğumlu 23 yaşındadır. Toprak Razgatlıoğlu nerelidir sorusunun yanıtı Alanya'dır. Türkiye'den bir Kawasaki ZX- 10R'de Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışan bir motosiklet yarışçısıdır . 2015 Avrupa Superstock 600 Şampiyonasını bir Kawasaki ZX-6R'de kazandı . 2013 ve 2014 yıllarında Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda yarıştı ; sırasıyla 10. ve 6. bitirme. İlk olarak 2014 sezonunun 7. yarışında Almanya'nın Sachsenring kentinde tamamlandı.

 

RÜZGAR

TOPRAK RAZGATLIOĞLU KARİYERİ

İlk yarışını 5 Ekim 2014 tarihinde Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bir Kawasaki ZX-6R'de Magny Cours'da kazandı. Alanya'da doğan Razgatlıoğlu, Wheelie Arif anlamına gelen Tek teker Arif olarak bilinen ünlü Türk dublör motosikletçi Arif Razgatlıoğlu'nun ikinci oğlu . Babası, 17 Kasım 2017'de Antalya'da meydana gelen bir motosiklet kazasının ardından arka koltukta binen kız arkadaşıyla birlikte öldü. Toprak, Müslümanların alkolü yasakladığı inancından dolayı, yarışların ardından podyumda sprey şampanya geleneğini takip etmiyor.

Editör: Haber Merkezi