Ligimizin izlemesi keyif veren iki takımın mücadelesinde ilk bir saat, yüzde 70, maç genelinde yüzde 64 ortalamayla topun hakimi olan Fatih Karagümrük, farklı yenilerek, enteresan bir istatistiğe imza attı.

Biglia ve Borini gibi asları başta 5 eksikle Sivas’a gelen Karagümrük’ün ataklarında son vuruş bir türlü gelmedi. Zaten Biglia olmayınca, takımın yönlendirici ve yöneticisi olmuyor. İtalyan teknik adam Francesco Farioli de takımı 3’lü defans oynattı. Belki de bu dizilişi yadırgadı konuk futbolcular. En büyük artıları olan paslarda hata yapmaları, Sivasspor’a kolay gol pozisyonları olarak döndü. Takımı gençlerle takviye etmek yerine, futbolunun sonbaharında ki topçulara yönelen Başkan Süleyman Hurma, yaşlı oyuncuların sakatlık riskinin daha yüksek ve tedavi süreçlerinin daha uzun olmasının sıkıntısını dün iyice hissetmiştir herhalde.

Kerim Frei’n şahsi oyunu, Ahmed Musa’nın vuruşlarındaki şanssızlığı, ligin golcüsü Pesic’in gol noktalarında topla buluşamaması, Sivasspor kalecisi Muammer’in başarısı golsüzlüğün, başlıca sebepleriydi. Sakatlar kısa sürede iyileşmezse bu kadro ile önümüzdeki maçlarda da zorlanır bu takım.

Ev sahibi Sivasspor ligimizin istikrar abidesi. Yıllardan beri çizgilerini hiç bozmuyorlar. Kontrollü mali durum ve düzenli yönetim takımda huzur yaratıyor. Avrupa defterini kapattıktan sonra lige tam konsantre oldular. Son 5 maçın 3’ünde beraberlik, bu maçla birlikte 2’sinde kazanan Rıza Çalımbay ve öğrencileri ligin tepesine göz dikmiş, tatlı tatlı ilerliyor. Maç boyunca sadece top oynamayı ve gol atmayı düşündüler, fırsatları değerlendirerek, farklı galibiyete ulaşmayı başardılar.

Alper Ulusoy aslında çok iyi bir hakem. İki sene önce haksızlığa uğrayıp FIFA kokartı alındıktan sonra sahada daha da oturaklı görüntü veriyor. Dün de yardımcıları ile birlikte başarılı bir maç yönetti.