2020’de hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası alma hesabı yapan Trabzonspor, ligi ikincilikle bitirmesinin ardından tüm enerjisini ZTK’ya çevirdi. Alanyaspor ise sezonu beşinci sırada tamamlarken Avrupa biletini cebine koydu şimdi de kupayı kaldırarak taraftarına ikinci mutluluğu yaşatmak istiyor. Peki, Trabzonspor Alanyaspor maçı ne zaman hangi kanalda? İşte Ziraat Türkiye Kupası finali canlı izleme bağlantısı ve maça dair tüm detaylar…

TRABZONSPOR ALANYASPOR MAÇI NE ZAMAN HANGİ KANALDA?

Trabzonspor ve Alanyaspor arasında gerçekleşecek olan Ziraat Türkiye Kupası finali 29 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da başlayacak. İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Bu nefes kesici mücadele ATV ekranlarından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Uğurcan,  Pereira,  Da Costa,  Campi,  Novak,  Abdülkadir Parmak, Sosa, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Sörloth.

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas , N'Sakala, Bakasetas, Ceyhun, Fernandes, Siopis, Efecan, Cisse.

TRABZONSPOR 14. FİNALİ

Trabzonspor, daha önce 14 kez Türkiye Kupası'nda final oynadı ve 8 kere kupayı kazanma başarısı gösterdi. Rakip Alanyaspor ise tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı finaline yükseldi.

ALANYA KAZANIRSA UEFA BİLETİ CEPTE

Alanyaspor, Süper Lig'de son hafta maçında Konyaspor'u mağlup etti ve Galatasaray'ın üstünde ligi 5. sırada bitirdi. Alanyaspor, bu akşam oynanacak final mücadelesini kazanırsa, UEFA Avrupa Ligi'ne eleme oynamadan katılmaya hak kazanacak.

TRABZONSPOR'UN FİNAL YOLU

Trabzonspor, bu sezon sırasıyla Altay, Yukatel Denizlispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Fenerbahçe'yi eleyerek finale yükseldi.

ALANYASPOR FİNALE BÖYLE GELDİ

Aytemiz Alanyaspor ise İnegölspor, Adanaspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve Fraport TAV Antalyaspor'u geçerek finale çıktı.

Trabzonspor, Süper Lig'de sezonu ikinci, Aytemiz Alanyaspor ise beşinci sırada tamamladı. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazanırken, Alanya'da yapılan ikinci müsabaka 2-2 berabere tamamlandı.

TRABZONSPOR 9., ALANYASPOR İLK ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Trabzonspor, daha önce 14 kez final oynadığı Türkiye Kupası'nda 8 kez şampiyon oldu. Aytemiz Alanyaspor ise kupada ilk kez finalde mücadele edecek.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi