Kalan son 10 haftada zirve yarışından uzak kalmamak amacındaki Trabzonspor’un, Sivas’tan kayıpsız dönmesi gerekiyordu. Ancak sahadaki 11 hiç de öyle görüntü vermedi. Djaniny ve Benik Afobe olmayınca, Trabzonspor’un son vuruşlarda netice alması kolay olmuyor. Anthony Nwakaeme’nin ayağına top gerçekten çok yakışıyor. Top ayağındayken hükmedebilen bir yetenek. Abdullah Avcı hocanın, bu maçta zorunlu olarak Djaniny ve Afobe’nin yerine santrfor mevkisine kaydırdığı Caleb Ekuban, kendi yeri kanatta oynadığı kadar etkili olamadı. Yusuf Sarı da, Ekuban’ın yerini dolduramayınca Trabzonspor’un sağ kanattan etkili atak yapamadı. Abdullah Avcı’nın, Flavio-Yusuf değişikliğini 74’üncü dakikada yapması gecikmiş bir hamleydi.

Trabzonspor da gol adına en net hareket olan Anastasios Bakasetas’ın, Sivasspor kalesini yoklayan şutlarında ise Ali Şaşal gole izin vermedi. Trabzon’un köşe vuruşları öncesinde, 4 oyuncuyu penaltı noktası üzerinde dizen taktiği de bir türlü meyve vermedi.

Kaleci Uğurcan Çakır milli gururumuz, özgüveni de yüksek, ama riskli çalım atma hareketleri bir gün pahalıya mal olabilir.

Puan cetvelinde ki yeri itibariyle ligin en stressiz takımı Demir Grup Sivasspor. Rıza Çalımbay’ın talebeleri maçın başında oyun üstünlüğünü ele geçirdiler. Ancak bu sadece 15 dakika sürdü. Bu dakikadan sonra da oyunda fazla ağırlık gösteremediler. Ani ataklarla gol bulma arayışında oldular. Ama son vurucular becerikli değildi.

Mete Kalkavan FIFA kokartını çıkartınca sanki büyük bir yükten kurtulmuş gibi hakemlik yapıyor. İşini iyi yapan bir usta görünümünde. Mete, dün sadece maçı değil, yardımcı hakemlerini ve dördüncü hakemi de idare etti. Keşke üç dört sene önce de böyle hakemlik yapsaydı. Onu 19 aydan beri Trabzonspor maçlarına veremeyenlerin kulakları çınlasın.