Bir kere şu bir gerçek… Bu Trabzonspor ne istediğini biliyor, nasıl gol atacağını biliyor, rakibe nasıl tedbir alacağını da biliyor. Hedefini de belirlemiş Bordo Mavililer. Yönetim, teknik heyet, taraftarlar ve en önemlisi futbolcular da inanmış, şampiyonluğa. Aslında geçmişe göre sakin oynuyor Karadeniz ekibi, eskisi gibi rakibin üzerine “Haldır-huldur” gitmiyor. Sahayı iyi parselliyor, pas yapıyor, mücadeleyi bırakmıyor, kanatları iyi kullanıyor ve hemen skoru buluyor. Atılan gollere bakın üçü de ustalık eseri.

Bunlar artıları Trabzonspor’un. Eksileri de var tabi ki… Bir kere gerekli skor yakalandıktan sonra oyundan düşüyor, bir gevşeme geliyor. Tamam çok gol atıyor, hücumda etkili ama hemen hemen her maçta kalesinde gol görüyor. Üstelik Hüseyin hocanın iki ön libero oynatarak, tedbir almasına rağmen. Belki Sosa’nın ofansa daha çok önem vermesi bu alınmaya çalışılan tedbirin aksamasına neden oldu. Bir de üstüne Sörloth’un sakatlanarak oyundan erken çıkması ve önde presin kaybolmasıyla sıkıntıya düştü, Karadeniz ekibi. Hüseyin hoca da mecburen Ekuban ile tek forvete döndü, orta sahaya Ndiaye’yi aldı.

Dedik ya, yine de nasıl gol atacağını, nasıl galip geleceğini biliyor Trabzonspor. Mutlaka birileri çıkıyor, rahatlatıyor takımı. Dün de kritik anda Nwakaeme çıktı sahneye golünü attı. Bu da tabi doğal olarak liderliği getiriyor, umutları arttırıyor. Abdülkadir Ömür için de bir parantez açmak gerek. Belki 68. dakikada mutlak bir golü kaçırdı ama uzun süren sakatlıktan sonra eski parlak günlerine doğru adım adım ilerliyor genç yıldız. Zor haftalara giren Trabzonspor’da böyle ilerlerse, çok katkı sağlar takıma Abdülkadir Ömür. Buna da ihtiyacı var takımın. Çünkü Nwakaeme her hafta aynı çizgiyi tutturamayan bir futbolcu. Dün de attığı gol dışında takımın etkisiz isimlerinden biriydi. Ne yapacağı belli olmadığı ve top tutup takımı rahatlattığı için Hüseyin hoca da katlanıyor futbolcusuna.

Malatyaspor’daki düşüşü anlamak mümkün değil. Aslında çok güçlü, etkili ayakları olan bir takım ama bir türlü o eski formunu yakalayamıyor. Anlaşılan o ki, daha çok yeni olan Hikmet Karaman da henüz etkili olamadı takımın üzerinde. Ama toparlanacaktır Malatyaspor, dönecektir Karaman ile eski günlerine. Trabzonspor erteleme maçında istediğini aldı, liderliğe yerleşti. Bu haftaki Başakşehir maçının önemi de arttı. Yeni futbolcularını Malatyaspor karşısında oynatamayan Bordo Mavililer bu maça neredeyse tam kadro çıkacak. İşte o zaman hep beraber göreceğiz… “O sene bu sene mi ?”