Fraport TAV Antalyaspor’a konuk olan Trabzonspor, ligin ikinci haftasında sahasında 1-0 yendiği Atakaş Hatayspor mücadelesine göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı, Atakaş Hatayspor mücadelesinde sakatlanan Visca'nın yokluğunda sağ kanatta Djaniny'i sahaya sürerken, orta sahada ise Siopis'in yerine Dorukhan Toköz'e şans verdi.

Bordo-Mavililer'de sakatlıkları devam eden Marek Hamsik, Edin Visca, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan kadroda yer almadı.

İlk yarıda Antalyaspor etkili bir oyun ortaya koydu. Defansın arkasına attığı toplarla etkili olan Akdeniz ekibi, henüz 14. dakikada Fernando'nun golüyle 1-0 öne geçti. Fernando ceza sahası dışından klas bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Haji Wright, Vitor Hugo'nun müdahalesinde ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Haji Wright, kaleci Uğurcan ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

42. dakikada Trabzonspor Teknik Direktörü Doğucan ve Bakasetas'ı çıkararak yerlerine Abdülkadir Ömür ile Bardhi'yi aldı. Bardhi, 45+5'te kaleye çektiği ilk şutta golü buldu ve Antalyaspor soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarıya Trabzonspor, Vitor Hugo - Bartra değişikliğiyle başladı. 73. dakikada Bardhi, ceza sahası dışından topu şık bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve skoru 2-2 yaptı.

79'da oyuna giren Gökdeniz Bayrakdar, iki dakika sonra Haji Wright'ın al da at dercesine gönderdiği asisti geri çevirmedi ve topu ağlarla buluşturarak Antalyaspor'u tekrar öne geçirdi: 3-2.

Golün ardından Trabzonspor ataklarını sürdürmesine ve 90+4'te Trezeguet'in bir kafa vuruşu direkten dönmesine karşın, iki dakika sonra Gökdeniz Bayrakdar şık bir vuruşla ağları havalandırdı.

Maçta son sözü 90+8'de Haji Wright söyledi ve bireysel çabasıyla ağları havalandırarak skoru ilan etti, Antalyaspor: 5 - Trabzonspor: 2.

Antalyaspor bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı. İlk iki maçını kazanan Trabzonspor 6 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında, Fredy'nin ceza sahasına yerden ortasında ön direk hizasında topla buluşan Haji Wright'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından auta çıktı.

GOL: FERNANDO

14. dakikada Antalyaspor karşılaşmada öne geçti. Antalyaspor atağında defanstan seken topla ceza yayı dışında buluşan Fernando'nun sert plase şutunda, meşin yuvarlak sağ alt köşeden ağlarla buluştu: 1-0

25. dakikada Bakasetas ile sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topla penaltı noktası önünde buluşan Cornelius'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Boffin'de kaldı.

GOL: HAJI WRIGHT (PENALTI)
40. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı. Gelişen Antalyaspor atağında, ceza sahasında topla buluşmak isteyen Haji Wright, Vitor Hugo'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Haji Wright, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

90+5'te Abdülkadir Ömür'ün ortasında Trezeguet kafayı vurdu. Top direkten döndü.

GOL: BARDHI
45+5. dakikada Trabzonspor farkı bire indirdi. Abdülkadir Ömür'ün ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Djaniny kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Djaniny'in vuruşunda Boffin'den dönen top ceza sahasındaki Cornelius'un önünde kaldı. Cornelius'un pasında penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlakla buluşan Bardhi'nin vuruşunda, Antalyasporlu oyuncuların müdahale etmek istediği top filelere gitti: 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

60. dakikada Bartra'nın ceza sahası dışından sert vuruşunda defansa çarpan top üst direkten döndü.

61. dakikada ceza sahası sağ içinde topla buluşan Ghacha'nın vuruşunda top yandan auta gitti.

66. dakikada Larsson ceza sahası dışından şutunu çekti. Uğurcan Çakır iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

GOL: BARDHI

73. dakikada Trezeguet'in pasıyla yay üzerinde topla buluşan Enis Bardhi iyi bir vücud çalımıyla rakibini ekarte etti. Sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

GOL: GÖKDENİZ BAYRAKDAR

81. dakikada Trezeguet'in kaptırdığı topla Antalyaspor atağı hızla gelişti. Haji Wright'ın ceza sahası sağ yan çizgisi yakınına taşıyıp arka direğe gönderdiği top savunmaya çarpıp arka direkte bulunan Gokdeniz Bayrakdar'ın önüne düştü. Bu oyuncu topu boş ağlara gönderdi ve Antalyaspor'u 3-2 öne geçirdi.

GOL: GÖKDENİZ BAYRAKDAR

90+6. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında Gökdeniz Bayrakdar, şık bir vuruşla ağları havalandırdı ve Antalyaspor'u 4-2 öne geçirdi.

GOL: HAJI WRIGHT

90+8'de Haji Wright, bireysel çabasıyla topu ağlarla buluşturdu ve skoru ilan etti.

 

Editör: Haber Merkezi