Sonunda mutlu sona ulaştı Fenerbahçe…

Deplasman fobisi tüm beynini kaplamıştı Sarı-Lacivertli takımın. Bir türlü aşamıyordu bu hastalığı ama sonunda oldu. Biri duran top, biri de uzaktan olmak üzere iki mükemmel gol, ilk yarının son maçında kötü seriyi bozmaya yetti.

Aslında geçen hafta o herkesin mutabık kaldığı iyi ve mücadeleci futboldan uzaktı Fenerbahçe. Sanki ‘sihirli bir değnek’ dokunmuş, oynayan ayaklar durmuştu. Deplasman olunca ‘allak- bullak’ oluyor Sarı-Lacivertli takım. 3’ü, 5’i iyi oynasa belki oyun kurtulacak, bu kadar sıkıntı çekilmeyecek.

Ama durunca hepsi duruyor. Hepsi etkileniyor, rakip saha çimlerinden. Hele biri var ki, ona ayrı sayfa açmak lazım.

Haftalardır, kredisini kullana kallana tüketen Kruse. Hani o İstiklal Marşı’nı okuyan Kruse’yi bilmesek, “Türkiye’den, İstanbul’dan, Fenerbahçe’den kaçmak istiyor” diye düşünürdük.

Bir isteksizlik, bir vurdumduymazlık, sormayın. Ayağına gelen her topu eziyor, kaybediyor, mücadelelerde hiç görünmüyor. Zorla oynuyor gibi. O böyle oynayınca Vedat Muriqi de etkili olamıyor. Ersun hoca Alman futbolcuda niye bu kadar ısrar eder, anlamış değiliz. 78 dakika iyi dayandı hoca. Bir sorunu var Kruse’nin, çözmek de onun görevi.

Fenerbahçe, rakiplerinin üç puanla ve bol golle kapattığı son haftada sıkıntılı da olsa ilk yarıyı gülerek ve ilk kez teknik direktör Ersun Yanal’ın hedefini tutturduğu bir şekilde kapattı.

Oyun olarak taraftarını mutlu etti mi?

Hayır.

Nerede o sahasında oynayan Fenerbahçe, nerede o baskılı oyun, nerede o özgüven, o mücadele.

Ersun Yanal’a şimdi çok iş düşüyor, tabi yönetime de. Devşirme oyuncularla zorlu geçmesi muhtemel ikinci yarı bitmez. Mutlaka ve mutlaka transfer gerekiyor. Özellikle stoper bölgesine. Ne Zanka ile, ne Jailson ile, ne de Adil Rami ile bu lig gitmez. Ayrıca sol beki de unutmamak gerek.

Bir ayağı ‘topal’ sanki Fenerbahçe takımının.

Ç.Rizespor’un gücü bu kadar. O geçen sezonki Ç.Rizespor’dan eser kalmamış. Zaman zaman parlıyorlar ama maçı kazanmalarına yetmiyor. Okan Buruk ile başlayan yükseliş, İsmail Kartal ile bir türlü yakalanamadı sezonun ilk bölümünde. Onların da işi kolay değil.

Ve hakem Halil Umut Meler. Vedat Muriqi’e yapılan hakreket bize göre penaltıydı.

Bu ligde bu pozisyonlarda verilen penaltı çok.

VAR’dan ikaz gelmemesi de ilginç. Hakemlerin de ikinci yarıya iyi hazırlanması ve kararlarında standartları yakalaması gerekiyor.

Yoksa ligde daha çok kavga çıkar, çooook...