Doğrusu maç başlarken korkuyorduk… Mali sıkıntılar nedeniyle transfer yapılamamış, yine ‘çakma’ düzene dönülmüş, özellikle ilk yarıda deplasman fobisi yeniden ortaya çıkmış gibiydi. Üstelik etkili ayakları suskun ve durgundu Fenerbahçe’nin. Sezonun ilk yarısında hepimizin övgüsünü alan Emre kayıp, Tolga isteksiz, Kruse etkisiz bir görüntü verdi. Sağ kanatta Dirar’sız İsla ise “Faik’siz, Safiye” gibiydi. Muriqi de kalabalık defansın arasında kaybolunca, Sarı-Lacivertli takımın işi zor diye düşündük.

Ama ikinci yarıya hemen el koydu duruma, Ersun hoca. Tolga’yı dışarı aldı sağ kanat gerçek sahibi Rodrigues’e teslim edildi. Aynı Rodrigues oyuna girer girmez golü de bulabilirdi ama atamadı boş kaleye. Sonrasında ilk yarıda oyunun belki de en etkisiz adamı Kruse ile golü buldu Fenerbahçe. Bu Kruse’nin, bu Fenerbahçe’de çok gol atması lazım, hep başrolde olması lazım ama Alman futbolcu bir türlü istediği oyununu sergileyemiyor, kendini veremiyor. Belki de oynadığı pozisyonla ilgili bir sıkıntısı var, onu da çözmek Ersun hocanın işi.

Rodrigues etkili bir kanat ama dağınık, bulduğu fırsatlarda aceleci davranıyor. Biraz sakin olsa, biraz Kruse ile Vedat’ı takip etse, skora daha çok katkısı olur. Kuşkusuz, Fenerbahçe’nin en iyi transferlerinden biri Gustavo. Adam lakabı ‘örümcek’in hakkını veriyor. Rakiplerine nefes aldırmıyor, nerede ihtiyaç varsa, hemen orada bitiyor. Tabi zaman zaman hata yapsa da, kaleci Altay’ı unutmamak gerek. Sanki yıllardır Fenerbahçe kalesini koruyor, genç kaleci. Oynaya oynaya tecrübe kazanacak, o hatalarını da yapmayacak. Muriqi kaldığı yerden gollerine devam ediyor. Ozan için ne söylesek az. Aslında bu konuda O’nu yeniden yaratan Sergen Yalçın’a teşekkür etmesi gerek Fenerbahçe’nin.

Bu maçta sonra görüntü şu… Fenerbahçe çok zor bir deplasmandan üç puanı iki golle çıkardı bu önemli. Ama ihtiyaç duyulan bölgelere transfer yapılamazsa, işi zor. “Çakma” futbolcularla uzun lig bitmez. Burada yönetime çok iş düşüyor. Eğer şampiyonluğa oynanacaksa stoper ve sol bek transferleri mutlaka gerçekleştirilmeli. Bu da tabi ki, transfer limiti sorununun çözümü ile olacak. Artık ‘transfer canavarı’ olarak nitelendirilen Damien Comolli de olmadığına göre, Ersun Yanal’ın da desteği ile doğru yol bulunur diye düşünüyoruz.

Hakem Hüseyin Göcek ve ekibinin VAR ekibi ile uyumu iyiydi. Özellikle son dakikalarda Gaziantep SK ekibinin attığı gol öncesi Ozan’a yapılan hareket fauldü. Göcek, VAR’ın uyarısı ile pozisyonu izledi ve golü iptal etti.