Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tsunami hazırlığı: Marmara depremi için istasyonlar kuruldu

Tsunami hazırlığı: Marmara depremi için istasyonlar kuruldu

Marmara'da olası bir deprem için hazırlıklar yapılıyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Marmara kıyılarında tsunami riskine dikkat çekti ve bu doğrultuda gözlem istasyonlarının önemini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tsunami hazırlığı: Marmara depremi için istasyonlar kuruldu
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yılı dolayısıyla, bilim insanları AFAD'da bir araya gelerek yapılan çalışmaları paylaştı. Toplantılara AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ve üniversitelerden akademisyenler katıldı. Prof. Dr. Tatar, olası Marmara depremi için yapılan çalışmaları anlatırken, Marmara kıyılarında tsunami riskine dikkat çekti ve bu doğrultuda gözlem istasyonlarının önemini vurguladı. AFAD'ın hedeflerinden birinin arama kurtarma personelini 100 bine çıkarmak olduğunu belirtti ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

“KIYILARDA TSUNAMİ GÖZLEM İSTASYONLARIMIZ VAR”

Prof. Dr. Orhan Tatar, olası Marmara depremi konusunda AFAD tarafından yapılan çalışmaları anlattı.

Hemen hemen bütün bilim insanlarının, İstanbul'da bir depremin yaşanmasını olası gördüğünü belirten Tatar, bu depreme hazırlanmamın gerekliğine vurgu yaptı.

Marmara kıyılarında bir tsunami riskinin de bulunduğunu söyleyen Tatar, “Tarihsel depremlere baktığımızda bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağını öngörerek çalışmalar yapılıyor. Marmara ve diğer kıyılarda tsunami gözlem istasyonlarımız var. Bu önemli bir çalışma. Çok fazla çalışma var ama bunları daha da artırtmamız gerekir.” dedi.

AFAD’DA HEDEF 100 BİN KURTARMA PERSONELİ

Tatar, AFAD’ın önemli çalışmalarından birinin de 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde arama kurtarma personeli sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Tatar, şöyle devam etti:

“Bu önemli bir hedef. Şu an AFAD’ın kendi bünyesinde 2 bin 300 civarında arama kurtarma personeli var. Bu rakam yakın zamanda 3 bin daha eklendiğinde 4 bin 500, 5 bin civarına çıkacak. Bu önemli ama bizim muhakkak sivil toplum kuruluşlarımızın, devletin kamu kurumlarının bünyesinde de ‘hazır kıta’ diyebileceğimiz arama kurtarma ekiplerinin de yetiştirilmesi, ekipman ve donanımlarının hazır hale getirilmesi büyük önem taşıyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor'da transfer rüzgarı: Meunier sonrası hedefteki 3 isim

Trabzonspor'da transfer rüzgarı: Meunier sonrası hedefteki 3 isim