Lisans eğitimini Radyo Televizyon ve Sinema alanında alan Turhan Kaya, dünyaca ünlü okullarda oyunculuk eğitimi alarak kendini geliştirdi. Ancak gelen habere göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Habeirmizde, Turhan Kaya’nın oynadığı dizileri bulabilirsiniz…

TURHAN KAYA KİMDİR?

1951 yılında dünyaya gelen Turhan Kaya, Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde tamamladı. İngiltere York st John Üniversitesinde 2011 yılında bir dönem oyunculuk eğitimi aldı, sonrasında İtalya’da Creative chaos’da performans eğitimini bitirdi.  

HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

Kurşun Yarası,

Çemberimde Gül Oya,

Binbir Gece,

Doktorlar,

Bıçak Sırtı,

Kurtlar Vadisi Pusu,

Menekşe ile Halil,

Tatlı Bela Fadime,

Dedektif Biraderler,

Melekler Korusun,

Bu Kalp Seni Unutur mu?

Masumlar  

Şahsiyet

Ajanslardan gelen bilgiye göre 10 gün önce öksürük şikayetiyle Sultan Hamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Burada tedavi altına alınan Turhan Kaya, uygulanan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaya’nın koronavirüs nedeniyle vefat ettiği öğrenildi.

OYUNCULAR SENDİKASI'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Turhan Kaya'yla ilgili olarak bir başsağlığı mesajı yayınlayan Oyuncular Sendikası, "Değerli dizi ve sinema oyuncusu, meslektaşımız Turhan Kaya'yı kaybettiğimizi öğrendik, çok üzgünüz. Başımız sağolsun" ifadelerine yer verdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi