11. Büyükelçiler Konferansı için dünyanın dört bir yanından gelen Türk büyükelçileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunan Bakan Çavuşoğlu ve büyükelçiler, ardından merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çavuşoğlu, deftere; Cumhuriyetimizin dünyanın her köşesinde görevli büyükelçileriyle bir kez daha huzurunuzda bulunmaktan şeref duyduğunu belirtirken; Bugün Türkiye Cumhuriyeti, 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkeniz doğrultusunda bölgesel ve küresel ölçekte barış, güvenlik ve istikrara katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yürüttüğümüz girişimci ve insani dış politikayla, sahada ve masada güçlü diplomasi anlayışıyla dünyanın her köşesinde etkin ve itibarlıyız. 243 misyonla dünyanın en yaygın diplomatik ve konsolosluk ağına sahip ülkelerden biriyiz.

Samsun'a çıkarak başlattığınız Milli Mücadele'nin 100'üncü yıl dönümünde, gösterdiğiniz istikamette Cumhuriyetimizi 2023 hedeflerine ve ötesine taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yoldaki asli dayanağımız, her zaman olduğu gibi, hizmetkârı olmaktan onur duyduğumuz yüce milletimizden aldığımız güçtür.

Bu kanaatlerle, aziz hatıranız önünde minnet, sevgi ve saygıyla eğiliyor, sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun. yazdı.

"11. Büyükelçiler Konferansı

2008'den bu zamana gerçekleştirilen ve Türkiye'nin yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli büyükelçilerinin katıldığı Büyükelçiler Konferansı'nın bu yıl 11.’si düzenleniyor. Ankara ve Samsun'da düzenlenen konferans, yıl 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yılki temasının "Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi" olarak belirlendiği konferansta, Türk dış politikasına dair kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un kabul edeceği büyükelçilere, konferans çerçevesinde, üst düzey kamu görevlileri, kabine üyeleri ve bazı yabancı misafirler konuşma yapacak.

Odak noktalarını; ekonomi, güvenlik ve savunma konularının oluşturduğu konferansta çatışmaların çözümüyle yükselen popülizm ve ırkçılıkla ile kriz yönetimi konularında da paneller gerçekleştirilecek.

Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. Yılı olması nedeniyle Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve büyükelçiler, konferansın son gününde Samsun'a ziyarette bulunacaklar.

Dışişleri Bakanlığı arşivinde korunan ve önceden hiç yayımlanmamış belgeler olan "100. Yılında 1919: Arşivimizden Belgeler" isimli kitap, konferans çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Türkiye'nin merkez teşkilatında ve dış temsilciliklerinde görevli büyükelçilerle buluşan Balan Çavuşoğlu, 11. Büyükelçiler Konferansı'nın resmi açılış töreninden önce Dışişleri Şehitliği'ne ziyarette bulundu.

Çavuşoğlu, saygı duruşunu müteakip bir Büyükelçilere seslendi ve bu yıl da Büyükelçiler Konferansı'na başlamadan önce meslek şehitlerini andıklarını belirtti. Görev başında hain saldırıların hedefi olarak hayatlarını kaybeden çok sayıda diplomat, kamu görevlisi ile aile yakınlarına Allah’tan rahmet diledi.

Editör: Haber Merkezi