Yapılan açıklama şu şekilde;

''TurkDunyasiOdulleri.com internet sitesinde yapılan ve her kullanıcının akademisyenden sporcuya, yazardan sosyal medyaya kadar çeşitli kategoriler için bir kez oy kullanabildiği oylama sonucunda Türk Dünyası Ödülüne layık görülen kişi ya da kurumlara  ödülleri Pendik’teki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Başta Türkiye olmak üzere Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği oylamada 248 bin 956 oy kullanıldı.

Geçtiğimiz yıllarda büyük bir coşku ve ihtişamla gerçekleştirilen Türk Dünyası Ödülleri Töreni, bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD 19 salgını sebebiyle, sınırlı sayıda katılımcıyla, Maske-Mesafe ve Temizlik kurallarına titizlikle uyarak gerçekleştirilecektir. Törene, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da katılacak.


Türk Dünyası Hizmet Ödülleri, İstanbul Ülkü Ocakları’nın resmi sosyal medya hesaplarından ve Bengütürk TV’den canlı yayınlanacaktır.

TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri, Türk dünyasının vizyon ve derinliğini güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak, Türk dünyasına katkı sunan çalışmaları hatırlatmak ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.


Türk dünyasına katkı sunan kişi, kurum ve çalışmaları bu vesileyle onure ederek, bu alanda yapılan çalışmaları genç nesillere tanıtıp onların örnek alınmasını sağlamak başlıca gayemizdir.

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreni’nde siz kıymetli basın mensuplarımızı aramızda görmekten kıvanç duyarız.''

Editör: Haber Merkezi