Türkgün | Türk Dünyası | Kırım Tatarlarının 81 yıllık dramı resimlerle anlatılıyor

Kırım Tatarlarının 81 yıllık dramı resimlerle anlatılıyor

Kırım Derneği Genel Merkezi, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 81. yılı dolayısıyla Ankara Kızılay Metro İstasyonu'nda anlamlı bir sergi düzenledi.

Kırım Derneği Genel Merkezi, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 81. yılı dolayısıyla Ankara Kızılay Metro İstasyonu'nda anlamlı bir sergi düzenledi.

KAYNAK: Kırım Haber Ajansı

Kırım Derneği Genel Merkezi, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 81. yılı kapsamında anlamlı bir sergiye imza attı. Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu’nda açılan “Kırım Tatar Sürgünü Resim ve Fotoğraf Sergisi”, hem tarihe ışık tutuyor hem de ziyaretçilerine duygusal anlar yaşatıyor.

Sergide, sanatçılar tarafından çizilen sürgün temalı tablolar ve 1944’teki büyük acıyı gözler önüne seren fotoğraflar yer alıyor. Aynı zamanda, 2014 yılında Kırım’ın yaşadığı Rus işgali ve 2022’de başlayan Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi de fotoğraflarla anlatılıyor. Ziyaretçiler, sadece geçmişe değil, aynı zamanda günümüzde Kırım ve çevresinde yaşanan insan hakları ihlallerine dair de bilgilendiriliyor.

Sürgün şehitlerinin anıldığı etkinlikte, Kırım Tatarlarının tarihi, kültürü ve önde gelen abide şahsiyetleri hakkında da bilgilendirme yazıları bulunuyor. Serginin bir diğer dikkat çeken bölümü ise Kırım’ın son yıllarda yaşadığı siyasi ve sosyal dönüşümleri belgeleyen fotoğraflar ile belgesel gösterimleri.

17-18 Mayıs 2025 tarihlerinde saat 09.00 ile 00.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...