Türkgün | Türk Dünyası | Özbekistan'da 483 mahkuma af

Özbekistan'da 483 mahkuma af

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Anayasa’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla 483 mahkûmun affedilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Anayasa’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla 483 mahkûmun affedilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

KAYNAK: Kırım Haber Ajansı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Anayasa’nın kabulünün 32. yıl dönümü dolayısıyla “Eylemlerinden Pişmanlık Duyan Mahkûmların Affedilmesi Hakkında” başlıklı bir kararname imzaladı. Bu kapsamda 483 hükümlü için af çıktı.

Farklı Gruplardan MahkUmlar Affedildi

Cumhurbaşkanlığı basın servisi, affedilen kişiler arasında 25 yabancı uyruklu, 32 kadın, 60 yaş üstü 5 erkek ve 274 gencin bulunduğunu duyurdu. Ayrıca yasaklı örgütlerin faaliyetlerine karışan 6 kişi de affedildi.

Tahliye ve Ceza İndirimleri

Kararnameye göre:

  • 107 mahkûm cezalarını tamamlamadan tahliye edilecek.
  • 275 kişiye şartlı erken tahliye hakkı tanınacak.
  • 7 kişinin cezaları daha hafif yaptırımlarla değiştirilecek.
  • 94 mahkûmun ise hapis süreleri azaltılacak.
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...