Haber Aero’ya ulaşan son bilgiye göre, yeni normal dönemde THY uçuşlarında “uçan aşçıların” yerini “hijyen uzmanları” alacak.

Uçak içerisinde ana hatlarıyla personel ve yolcunun hijyeninin sağlanması, en fazla temas edilen yerlerin belirlenen zaman aralıklarında ve tarif edilen şekilde dezenfeksiyonlarının yapılmasını temin edecek “hijyen uzmanı”, uçakta yolcuların maske kullanarak seyahatlerine devam etmelerine dikkat edecek, uzun uçuşlarda meydana gelebilecek salgınla ilgili vakalarda sorumluluk üstlenecek.

THY’nin “uçan aşçı” yerine uçaklarda istihdam etmeyi planladığı “hijyen uzmanı” için nasıl bir görev ve sorumluluk alanı verileceği hususu üzerinde çalışmalar devam ediyor.

THY kaynaklarından alınan bilgilere göre “hijyen uzmanı” yolcuların uçağa davet edilmesinden önce uçağı koronavirüs tedbirleri açısından kontrol edecek, eğer uçağa binişlerde yolcuların ateşi ölçülecekse böyle bir görev üstlenecek, seyahat boyunca gerekli olacak dezenfeksiyon malzemelerini hem doğru yüklenmesi hem de kabin içinde sarfiyatından sorumlu olacak.

Editör: Haber Merkezi