Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar fıkra gibi bir tip olsa da Türk siyaseti içinde sinsi bir konum tutmuş ve o yolda yürümektedir. Kaset kumpası ve tezgâhıyla devrilen Deniz Baykal’ın yerine getirilmesiyle başlayan sinsi süreçten sonra CHP bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun eliyle terör örgütlerinin hücre evine dönüştürülmüştür. Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde yine bir sinsilik peşindedir. Tip fıkra, karakter sinsi…

Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkı üzerinden yoğunlaştırılmış bir propaganda yapmaktadır. Bir muhalefet partisinin genel başkanıdır. Eleştirme hakkı vardır. Ama 15 Temmuz’da FETÖ’nün ele geçirdiği ve darbe girişiminde bulunduğu tankları görünce kaçan, Türk Ordusunun tanklarıyla ezdiği terör örgütü pkk’ya her fırsatta sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu ise hakkı olmadığı gibi, buradaki sinsiliği de sorgulanmalıdır.

Türkiye gerçekten Milli Savunma Sanayiinde ciddi atılımlar ve üretimler yapmaktadır. Türkiye silahlı İHA ve akıllı mühimmatını üreten 6 ülkeden biri haline geldi. Bu üretimlerde son yıllarda terör örgütü pkk’ya büyük darbe vurmaktadır. Buna karşı çıkan ise hep CHP olmuştur. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan (SİHA) Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın sivil vatandaşları vurduğu iftirasını atarak, Kemal Kılıçdaroğlu ise “Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok.” diyerek milli üretim olan SİHA iftirasına destek olmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Özelleştirme olmayacak, sadece belli kısıtlamalar dahilinde işletme hakkı devredilecek” dediği halde sürekli Tank Palet Fabrikası üzerinden konuşmaya devam ediyor. Son olarak da bu konuda “Milliyetçilik bizim altı okumuzdan biridir. Milliyetçi olmak demek yedi düvelin önünde diz çökmemek demektir. Ülkücü olmak demek farkında olan bir Türkiye’yi inşa etme hedefindedir. Bu lafla olmaz, eylemle, çalışmakla olur. Bunları yapmayın. Bakın bütün fabrikaları sattılar, niye kapatıldı bu fabrikalar. Bu fabrikalar hangi şartlarda yapıldı. Sıra geldi silah fabrikasına. Tüm Türkiye duysun, Erdoğan’a çağrımdır, o sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım kardeşim.” açıklamasını yaptı.

Bu cümleleri kuran kim biliyor musunuz? Yerli ve milli silahlarla Afrin’deki teröristlere yapılan operasyona karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu… Türk ordusunun mücadele ettiği terör örgütü YPG’yi “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” diye savunan Kemal Kılıçdaroğlu… 50’ye yakın askerimizi şehit eden, sınır illerimize attığı bombalarla sivil vatandaşlarımızı şehit eden terör örgütü YPG’yi “YPG bize saldırmaz” diye savunan Kemal Kılıçdaroğlu…

ABD’nin tonlarca silah yardımı yaptığı terör örgütü YPG’ye bu derecede sahip çıkan, koruyan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milli savunma sanayisiyle niçin bu kadar ilgili olduğunu anlamış değilim… Senin tarafın Türkiye’den yana taraf değil ama ısrarla Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkıyla niçin ilgileniyorsun?

“Tarafını seç Türk ordusu mu yoksa YPG mi?” deseler, yaptığın açıklamalarla YPG’yi tutacağın her halinden belli iken buradaki sinsiliğin nedir Kemal Kılıçdaroğlu? Silahla terörist vursak ona karşısın! Tankla terörist ezsek ona karşısın! Bombayla terörist imha etsek ona karşısın! Teröristlere kurşun yağdırsak ona karşısın!

O halde Milli Savunma Sanayindeki üretimlerde maddi olarak kendi dengesini kuracak Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkı üzerinden niçin yaygara yapıyorsun? MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli işte bu yüzden “Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki tank-palet fabrikası üzerinden yalan inşa etmesin. Dönsün şanlı milli mücadele yıllarına bakmayı denesin. Bize milliyetçilik anlatmasın. Buna hiç teşebbüs ve tevessül etmesin. Kılıçdaroğlu kim oluyor da bize milliyetçilik ahkâmı kesiyor.” uyarısında bulunmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu gerçekten ilginç bir siyasi kişiliktir. HDP ile ittifak yaparken, ittifak ortağı HDP “kürdistan’da kazanacağız” sözüne çıt diyemezken, Tank Palet Fabrikası üzerinden nutuklar atıyor. Silah niçin üretilir? Türkiye’ye gelebilecek saldırılarda ülkeyi korumak ve bu konuda caydırıcı olmak için…

Kemal Kılıçdaroğlu’na Tank Palet Fabrikası’nda üretilecek olan her şey pkk-ypg-pyd üzerinde imha etmek için kullanılacak desen karşı çıkar. Ama nutuklardan da vazgeçmiyor. Biz bu yüzden fıkra tipine gülüyor, sinsiliğine çok dikkat ediyoruz.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944