Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD’ye gitti. Bu ziyaretin diğer ziyaretlerden çok farklı bir yönü var. O da hepimizi gururlandıracak bir açılışı yapacak olmasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün New York’ta Birleşmiş Milletler’in tam karşısında 36 katlı Türkevi’nin açılışını yapacak…

New York’ta açılacak 36 katlı Türkevi’nin, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıması ve Türk kültürünün yansımalarını bünyesinde barındıracak olması her Türk vatandaşı için eminim gurur vesilesi olacaktır. Bu eser, Türkiye’nin temsil merkezi olması açısından gerçekten çok büyük öneme sahip olacaktır.

Aslında binanın tarihçesi 1977 yılına dayanıyor. Bir şirket binası olarak 1958’de inşa edilen 12 katlı ve 45 m yüksekliğinde hizmet verirken, 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’in girişimiyle 3 milyon dolar karşılığında Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alınmıştı. Türkiye’yi temsil noktasında bu bina kullanılıyordu. 2006 yılında yıkılıp yenisi yapılması için protokol yapıldı, 2017 yılında yıkılarak yerine 36 katlı muaazam bir bina yapıldı.

Türkevi sadece Türk vatandaşları için hizmet vermeyecek KKTC ve Azerbaycan başta olmak üzere bütün Türk dünyasının kullanımına da açık olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılıştan sonra İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı, Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda’yı, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç’i, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor’u ve Türk, Soydaş ve Müslüman toplulukların temsilcilerini Türkevi’nde ağırlayacak olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet vizyonuna ve özgüvenine büyük bir katkı sağlayacaktır.

Bu Türkiye adına anlamlı bir gururdur. Gelecek nesillerimize başka bir ülke toprakları üzerinde bırakılacak güzel bir mirastır. Türkiye’deki “Bu hükümet, dünyanın en iyi işini de yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok...” şeklinde hastalıklı psikoloji taşıyan CHP merkezli muhalefet, Türkevi’ni karalamak içinde bir yol, yöntem elbet bulacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak avanesi, ABD’ye gittiğinde Türkiye’yi temsil eden bu binaya da “saray” muamelesi yaparak girmeyecektir.

Ama Türkiye’nin geleceğini ve varlığını düşünen herkes bunlar ne diyorsa, olayları tersinden değerlendirerek ülke adına doğruyu, iyiyi, güzeli bulacaktır.

Türkevi artık her coğrafyada eli ve yüreği olan Türkiye’nin iletişim ve diyalog noktasında vizyon eseri olmuştur.

Türk milleti adına hayırlı olsun...

Editör: Haber Merkezi