Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türkiye Cumhuriyeti’nde Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra Türkiye genelinde ölüm yıldönümlerinde geniş kapsamlı anılan ikinci bir isim de Başbuğ Alparslan Türkeş’tir. O derece de başka bir isim göstermeniz mümkün değildir. Cenaze töreni kar, kış, fırtınaya rağmen milyonlarca insanla yapılan Başbuğ Türkeş’in her ölüm yıldönümünde mezarı başında on binlerce Ülkücü, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önderliğinde onu dualarla, en güzel tanım ve sözlerle anar.

Türkiye genelinde ise MHP ve Ülkü Ocakları tarafından Mevlid-i Şeriflerle, konferanslarla, makale-şiir yarışmalarıyla ve daha başka çeşitli anma programlarıyla anılır.

Bu durumdaki süreklilik, disiplin ise MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin zerre taviz vermediği Başbuğ Alparslan Türkeş konusundaki hassasiyeti, titizliği, vefası olarak tarif edilebilir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli durduğu bu nokta itibariyle son zamanlarda Başbuğ Türkeş ismi üzerinden artan istismarların önüne geçmek için “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı”nı geçtiğimiz günlerde hayata geçirdi. Alparslan Türkeş ismi kullanılarak vakıf kuranların, bu vakfı HD(P)KK ortağı CHP ve İP’e pazarlamaya kalkması başta MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere tüm MHP ve Ülkücü camiayı öfkelendirmiştir. Bu öfke aynı zamanda “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” adını taşıyan sağduyulu bir projeyi de doğurmuştur.

Alparslan Türkeş’in ismi kullanılarak, PKK’nın siyasi karargâhına dönen CHP’ye paravan vakıflarla hizmet taşımaya çalışan, ihanetleri meşrulaştırmaya çalışanlara “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” bir Ülkücü refleks olacaktır.

Başbuğ Alparslan Türkeş konusunda bugüne kadar zaten her türlü hassasiyeti gösteren MHP ve Ülkü Ocakları vardı. Bu vakıf bu hassasiyetin oranını ve gücünü daha yükseklere taşıyacaktır.

Tamamı HD(P)KK ortağı CHP ve İP’e çalışan kişilerin elinde istismar aracı olarak kullanılan Başbuğ Alparslan Türkeş ismi, her daim PKK safından seslenenlerin elinden kurtarılmış olup, kurulan “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” ile birlikte aynı zamanda Başbuğ Türkeş’in ruhu da huzura ermiştir.

Başbuğ Türkeş’in sağlığında bir adım olsun onu terk etmemiş, ona zerre ihaneti olmamış ve tüm ömrünü “Türkeş idealine” harcamış MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye Başbuğ Alparslan Türkeş ismi üzerinden ahkam kesen alçakların gezmediği parti, girmediği kılık kalmamıştır.

Hele hele CHP’nin PKK açılımlarına, PKK işbirliğine hizmet taşıyanlara Başbuğ Türkeş’in ağzıyla sesleniyoruz: YIKIL ORADAN KÖPEK..

Editör: Haber Merkezi