Liglerin bitmesinin ardından yoğun bir şekilde 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) hazırlanan Türkiye, Azerbaycan yapacağı hazırlık maçında eskiklerini görme imkanını bulacak. Avrupa liglerinde başarılı bir performans gösteren birçok oyuncu da kamplara dahil oldu. Teknik Direktör Şenol Güneş, oyuncularını yakından takip ederek eksiklerini gidermeey çalışacak.

Türkiye, Azerbaycan karşısında hazırlık mücadelesine çıkmaya hazırlanıyor. Rakibi ile daha önce 7 kez karşılaşan Türkiye, bu mücadelelerden 5 galibiyet 1 mağlubiyetle ayrıldı.

A MİLLİ TAKIM'IN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Altay Bayındır, Mert Müldür, Çağlar, Merih, Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan, Taylan Antalyalı, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Halil Akbunar, Halil Dervişoğlu

TÜRKİYE AZERBAYCAN MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA, NE ZAMAN?

Hazırlık mücadelesi kapsamında Türkiye, Azerbaycan'ı konuk edecek. 27 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'da oynanacak mücadele, TRT Spor ekranlarından canlı izlenebilecek.

A Milli Futbol Takımı ile bugün Antalya'da özel maçta karşı karşıya gelecek Azerbaycan Milli Takımı'nda teknik direktör Gianni de Biasi, iki kardeş ülkenin hazırlık karşılaşması için Türkiye'ye gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

millitakımlarMilli Takım kafilesi, Alanya’da alkışlarla ve çiçeklerle karşılandı.

De Biasi, Azerbaycan Milli Takımı'nın Side'de kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Kara Karayev ile katıldı.

Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) katılarak önemli bir başarı elde ettiğini aktaran İtalyan teknik adam, "İki kardeş ülkenin hazırlık maçı için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye oldukça büyük bir başarı elde etti. Bu maçla alakalı bizim yaklaşımımız olumlu, baktığınızda iyi bir performans gösteren takım bizimle oynayacak, biz de bu akşam güzel bir maç oynamak, iyi bir performans ortaya koymak ve Türkiye'ye zorluk çıkarmak için uğraşacağız. Bizim ortaya koyacağımız performans ve Türkiye'yi zorlamamız, Türkiye'ye de katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

De Biasi, Türkiye ile İtalya arasında oynanacak EURO 2020'nin açılış maçı hakkında ise "İtalya, Mancini'nin gelmesinde sonra iyi bir iş çıkardı. Güçlü bir takım. Çok maç kazandı, genç ve deneyimli oyuncular var. Genç oyuncuları entegre etmeye çalışan bir isim. Mancini, Şenol Güneş gibi çalıştığı oyuncularla fark oluşturan bir teknik direktör. Türkiye ile İtalya arasındaki açılış karşılaşmasının iyi bir maç olacağını düşünüyorum." yorumunda bulundu.

Göreve 10 ay önce başladığını hatırlatan deneyimli teknik adam, "Koronavirüs döneminde göreve başlamak zorlukları da beraberinde getirdi. Kaliteli bir takımız, önemli olan uluslararası alanda tecrübe kazanmak. Büyümeye ve gelişmeye devam etmeliyiz. Bunu da yaptığımızı düşünüyorum. Tecrübe arttıkça futbol kalitesi ve başarılar artacaktır. Önümüzde 3 hazırlık karşılaşması var, bu üç maçlık periyot bu akşam Türkiye'ye karşı başlayacak. Eylül ayındaki maçlara hazırlanmaya çalışacağız. Üç maç önemli çünkü oyuncuların nasıl geri dönüş yaptığını göreceğim. Oynayacağımız resmi maçlara oyuncuları hazırlamak çok önemli. Bu üç maçı fırsat olarak değerlendireceğim." şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, "Şenol Güneş'ten bir teklif gelse İtalya maçıyla ilgili konuşur musunuz?" sorusuna ise "Benim için futbol açısından sohbet etmekle ilgili problem yok. Şenol Güneş'in benden daha fazla tecrübesi var. İtalya'da, Liverpool'da oynayan, Fransa'da şampiyonluk kazanan Burak Yılmaz gibi oyuncuları var. Analizleri yapıyordur, her biri tecrübeli oyuncular, sahip oldukları tecrübelerle birbirlerini yardımcı oluyorlardır." yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi