Türkiye A Milli Voleybol Takım'ımız, 2021 Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda Finlandiya ile karşı karşıya geliyor. Büyük heyecana sahne olacak müsabaka ile ilgili bazı bilgiler merak ediliyor. Gruptaki son maçında Hollanda'ya yenilerek ilk mağlubiyetini alan Filenin Efeleri, Hakametsa Arena Stadyumu'nda oynanacak maçta Finlandiya'yı da devirmek istiyor.

TÜRKİYE FİNLANDİYA VOLEYBOL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

A Milli Erkek Voleybol Takım'ımız, Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda 5. maçına çıkıyor.

Filenin Efeleri bugün (8 Eylül) 20.00'de deplasmanda Finlandiya ile karşı karşıya gelecek.

Milli Takım için son derede önemli olan Mücadele TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALİ NE ZAMAN 2021?

2021 Voleybol Avrupa Şampiyonası'nda grup maçları 1-9 Eylül, 8'li finaller 11-13 Eylül, çeyrek finaller 14-15 Eylül, yarı final mücadeleleri ise 18 Eylül'de yapılacak. Turnuvada üçüncülük ve final maçı 19 Eylül'de yapılacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız şuanda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet alırken 1 defa yenilgi yaşadı. Finlandiya'nın ev sahipliği yaptığı C Grubu'nda çıktığı ilk 3 karşılaşmada Rusya, İspanya ve Kuzey Makedonya'yı mağlup ederek 8'li finallere kalmayı garantileyen milliler, son müsabakasında ise Hollanda'ya mağlup olmuştu.

Grup müsabakaları sonunda ilk 4 sırada yer alan 16 ekip, 8'li finallere yükselecek. Türkiye, bu turda çapraz eşleşme usulüne göre A Grubu'ndan bir takım ile çeyrek finale kalma mücadelesi verecek. Millilerin 8'li final karşılaşması, Polonya'da oynanacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI C GRUBU PUAN DURUMU

Milli Takımı'mızın da içinde yer aldığı C Grubu 6 Eylül'de oynanan son maçlara göre puan durumu şöyle:

1) Hollanda-10 Puan
2) Türkiye-9 Puan
3) Rusya-8 Puan
4) Finlandiya-6 Puan
5) İspanya-3 Puan
6) Kuzey Makedonya-0 Puan

Editör: Haber Merkezi