Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Sözleşmeli Personel alacak. Son başvuru tarihi 23 Ocak 2022 olarak duyurulan ilanda yer alan bilgiler şöyle;

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumundan
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Kurumumuz bünyesinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre; 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 3 Destek Personeli (temizlik işlerinde çalıştırılacak) olmak üzere toplam 6 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

1. Sözleşmeli Pozisyonlar İçin Gereken Şartlar

1.1. Genel Şartlar
a) Aşağıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak,
b) Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmakla birlikte doğum tarihi 01.01.1987 ve sonrası olanlar başvurabilecektir.
c) Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek. (Atanmaya hak kazanan adayların göreve başlamadan önce sunmaları gerekmektedir.)
1.2. Özel şartlar:
A-Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi;
a) Ön lisans mezunu olmak, 2020 yılı KPSS sınavında KPSSP93 puan türünde en az 70 almış olmak.
b) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,
c) Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,
d) Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak,
e) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95’ten fazla,
75-20=55’ten az olmaması gerekmektedir.)
B-Sözleşmeli Destek Personeli;
a) Lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) 2020 yılı KPSS sınavında KPSSP94 puan türünde en az 70 puan almış olmak,
1.3. Başvuru tarihi, yeri ve şekli:
- Adaylar başvurularını 17.01.2022 ile 23.01.2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak yapacaktır.
- Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir.
2. Başvuruların Değerlendirilmesi ve Nihai Sonuçların İlanı
- Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylar yüksek puan alandan başlamak üzere ilgili pozisyonlara yerleştirilecektir. Kurum tarafından ilgilinin başvuruda beyan ettiği e-posta aracılığıyla yapılan bildirimde belirtilen süre içinde göreve başlamayanlar hakkından feragat etmiş sayılacak, boş kalan pozisyonlara, aynı usulle sıradaki adayların atamaları yapılmak suretiyle doldurulabilecektir. Başvuru sahiplerine e-posta bildirimi dışında herhangi bir tebliğde bulunulmayacaktır.
- Adaylar Kariyer Kapısı Platformu üzerinden sonuçlarını görüntüleyebileceklerdir.
- Puan eşitliği hâlinde sırasıyla; diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik verilecek, eşitliğin devamı hâlinde bilgisayar kurası ile atama yapılacaktır.
3. Diğer Hususlar
- Yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz neticelenen, gerçeğe aykırı belge veren, beyanda bulunan veya eksik evrak verdiği ya da atama şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler ile istenen belgeleri ibraz etmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.
- Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe, bu ilan kapsamında başvuruda bulunamayacak; aykırı durumu tespit edilenlerin sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.
- Başvuru ve/veya atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum ayrıca çalıştıkları kurumlara da bildirilir.
İlan olunur.

 

Detaylı bilgi ve ilana ulaşmak için tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi