EURO 2020 karşılaşması kapsamında Millilerimiz İtalya ile karşı karşıya geliyor. A Grubu içerisinde İsviçre, İtalya ve Galler ile mücadele edecek Türkiye grupta yükselmek için ilk maçta avantajlı skoru elde etmek istiyor. Türkiye İtalya maçı hangi gün, EURO 2020 Türkiye İtalya mücadelesi saat kaçta, hangi kanalda? merak ediliyor. 

TÜRKİYE İTALYA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

İlk maçına 11 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile çıkacak olan Türkiye, 12 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek. Bakü’de 16 Haziran'da Galler, 20 Haziran'da ise İsviçre ile karşılaşacak olan Türkiye, her iki maçına da saat 19.00’da başlayacak.

Türkiye İtalya maçı ne zaman

TÜRKİYE İTALYA MAÇI HANGİ KANALDA OLACAK? 

Türkiye ile İtalya arasında oynanacak olan A Grubu ilk karşılaşması TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Maç saat 22:00’da başlayacak. Haliyle Euro 2020 turnuvasının yayın hakları TRT’de bulunuyor. Bu nedenle turnuvadaki diğer tüm maçlar da TRT veya TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye ile İtalya arasında oynana son 5 maçta İtalya üç kez galip gelirken Türkiye maç kazanamadı. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Türkiye ile İtalya birbirleriyle en son 15 Aralık 2006 tarihinde karşı karşıya gelmişti ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvet: Cengiz Ünder (Leicester City), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Brentfort).

 

Editör: Haber Merkezi