Başkan Girgeç, ilk açıklamasını Adana Temsilcimiz İbrahim İSPAHA’ya yaparak şunları söyledi: Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bu görevi layık gören Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci'ye, Kamu-Sen Genel Sekreterimiz ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip Geylan'a, Kamu-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Haber-Sen Genel Başkanımız Sayın Yücel Kazancıoğlu'na, ve tüm Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun.

İLKEM; ÖNCE ÜLKEM SONRA TEŞKİLATIM SONRA BEN ilke ve ülküsünün neferi ve takipçisiyim.
Türkiye Kamu-Sen’in kuruluş amacı, hangi iradeyle kurulduğu, eylem sürecinin nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığı bellidir. Türkiye Kamu-Sen bayrağı hamd olsun ki bütün ülkeyi sarmıştır. Bu kutlu yürüyüşün Adana’da öncülüğünü yapan, sendikamızın kuruluş ilkelerinden sapmayan, kardeşlik hukuku içerisinde birliği ve dirliği sağlama noktasında irade ortaya koyan; fitneye, fesata ve hasete yer vermemek için “Ben” değil “Biz” diyen her bir dava arkadaşımızla mücadelemizi daha da hızlandırarak sürdüreceğiz.

 Benliğimizde kavgaya ve küskünlüğe asla yer vermeyeceğiz. İlkelerinden ve birbirinden güç alan, adaleti ve liyakati en önde tutan; kurum kültürünün oturduğu, çalışma barışının sağlandığı mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı için inançlı ve kararlı bir şekilde emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Başarımızın limitleri inancımıza bağlıdır; birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Hedeflerimiz ve bu hedeflere sadakatle bağlı hayallerimiz vardır; hayallerimize inanan ve inandığı gibi mücadele eden kardeşlerimizle kol kola yürüyerek zaferden öte seferden sorumlu olduğumuzu yineliyor, seferimizden sapmadan Yüce Allah’tan zafer niyaz ediyoruz. Birlikteliğimizi bozmayacağımıza ve hedeflerimizden sapmayacağımıza söz veriyoruz.

Daha adil, daha hakkaniyetli bir kamusal alan için haksızlığa karşı her daim nefer olup, adaletsizliğe asla tahammül etmeyen her bir dava arkadaşımızla Adana’da Kamu-Sen bayrağını tepeye dikmek için yorulduk demeden ve mücadelemizden taviz vermeden yürüyeceğimize söz veriyorum.

Hedef bellidir, niyet halistir, akıbet inşallah hayırlı olacaktır. Yüce yaradan yolumuzu açık eyleyip bizlere, benden öte biz diyen, davasına omuz verip neferlikten ve seferden sorumlu olan sımsıkı dostluklar nasip eylesin. Büyük Türkiye Kamu-Sen Adana ailesi adına dilde, fikirde, işte birlik diyor; selam, saygı ve muhabbetlerimizi arz ediyorum. Ne Mutlu önce ülkem ve Milletim, sonra teşkilatım ve ben diyerek irade ortaya koyanlara. Ne mutlu bu ülkeyi karşılıksız sevenlere. Ne mutlu Türk’üm diyen inanmış yüreklere! diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi