MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:

"Şu sıralar; kendilerinde gelecek vehmeden bazı yerli ve yabancı politikacılar, bol bol sap yiyip saman çıkarıyor. Bunlardan biri, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin tabiriyle bir “müstevli artığı” olan eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden.

TÜRKİYE KARŞITLIĞINDAN OY UMAN POLİTİKACILAR FURYASININ YENİ FİGÜRÜ: JOE BİDEN

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında fevkalade hadsiz ve küstah açıklamalarla antidemokrat kimliğini öne çıkaran Biden, Batı dünyasında Türkiye karşıtlığından oy uman politikacılar furyasının yeni figürü…

ABD’deki Türk düşmanı Yahudi ve Ermeni cemaatlerine mesaj yollayan aday Biden’in açıklamaları, aynı zamanda Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir aktör olarak parlamaya başlamasının Batılı politikacılarda yol açtığı endişe ve paniğin yüksek çözünürlüklü fotoğrafıdır.

Artık dünyada geçerliliğini yitirmiş ve karşılığı kalmamış sömürgeciliğin hâlâ Batı dünyasının hafızasından silinmemiş izleri ve kompleksleriyle Türkiye’yi değerlendirmeye çalıştığı gözlenen Joe Biden, ABD’li politikacılar arasında Türk düşmanlığıyla tanınmış biridir.

Biz Joe Biden’in cemaziyülevvelini iyi biliriz. Kıbrıs meselesinden PKK destekçiliğine kadar Türk-Amerikan ilişkilerini krize sokan ne kadar düşmanlık taşı yığılmışsa hepsinin altından bu akrepsi âdem çıkar.

Joe Biden’in, milletin oylarıyla iktidara gelmiş bir cumhurbaşkanını indirme hevesinin arkasında, ABD yönetimince desteklenen 15 Temmuz ihanet kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının acısı var.

15 Temmuz 2016 ihanet kalkışmasının tam da kırkı çıkarken eski başkan Barack Obama’nın yardımcısı sıfatıyla Türkiye’ye gelen Joe Biden, o sıcak günlerde açık yüreklilikle darbeye karşı Türkiye’nin demokrasi mücadelesine destek vereceğine, pek pişkin laflar etti.

O vakit Biden, “Biz bunun bir internet oyunu olup olmadığını, ciddi olup olmadığını anlayamadık.” diyerek darbe girişimi akşamı yaşanan olayları resmen küçümsedi.

CHP'NİN "DOSTLARIMIZ" KELİMESİNİN ŞİFRELERİNİ KIRMIŞ OLDU

Bu arada densiz Biden’in ifadeleri, CHP’nin “Hükümeti devirip dostlarımızla iktidar olacağız.” ifadesindeki esrarı da çözmüş, özellikle “dostlarımız” kelimesinin şifrelerini kırmış oldu.

Herkes CHP’nin hangi dostlarına güvendiğini, kimlerden medet umduğunu öğrendi. Böylece zillet ittifakının, emperyalizmin taşeronluğuna soyunduğu bir kez daha ortaya çıktı."

Editör: Haber Merkezi