Koronavirüs salgını tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olmaya devam ediyor. Yapılan testler ve vaka sayıları artarken, iyileşenler hastanelerden taburcu oluyor. Haberimizde Türkiye’de, hasta, ölü yoğun bakım ve iyileşen koronavirüs vakalarıyla ilgili son rakamları bir araya getirdik…

TÜRKİYE KORANVİRÜS SON DURUMU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her akşam olduğu gibi 29 Mart Pazar akşamı da son 24 saat içindeki koronavirüs vakalarına dair bilgileri Twitter hesabından vatandaşlar ile paylaştı.

Fahrettin Koca’nın sosyal medyada hesabında yaptığı paylaşıma göre, son 24 saat içinde 9982 kişiye koronavirüs testi testi uygulandı ve bu testlerden 1815’i pozitif çıktı. Toplamda Türkiye’de görülen vaka sayısı 9217’ye ulaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE’DE HASTA VE ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU?

Çin’de ortaya çıkmasının ardından İtalya ve İspanya’daki vaka ölüm sayısı nedeni ile hastalığın merkez üssünün Avrupa olduğu düşünülürken, gelen yeni koronavirüs haberleri ile gözler ABD’ye çevrildi. İlk günden bu yana görülen vaka sayısı Dünya çapında 700 bini aşarken, bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 33 bin 178’e ulaştı.

Türkiye’de de koronavirüse yakalanan hasta sayısı toplamda 9 bin 217’i buldu. Bununla birlikte 29 Mart tarihinde hayatını kaybeden 23 kişi ile birlikte toplamda ölenlerin sayısı 131’e ulaştı.

Bakan Kocanın paylaştığı koronavirüs raporuna göre, hastalığın görüldüğü ilk günden itibaren 65 bin 446 test yapıldı. Yapılan testlerden 9 bin 217’si pozitif çıkarken, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131 oldu.

Toplamda yoğun bakımda kalan hasta sayısı, 568’e, toplam entübe hasta sayısı da 394’e ulaştı. Toplamda iyileşen hasta sayısı da 105’i buldu.

20 POLİSTE KORONAVİRÜS GÖRÜLDÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazeteci Cünet Özdemir’in canlı yayınına misafir oldu. Özdemir’in ABD’deki polis vakalarını örnek göstererek, Türkiye’de de polis teşkilatında salgından etkilenenlerin olup olmadığını sordu.

Bakan Soylu Cüneyt Özdemir’in sorduğu soruyu “Evet, var” diyerek yanıtladı. Hem belirtileri bulunan hem de başka vatandaşlarla olan temaslarından dolayı şu anda yaklaşık 20 emniyet çalışanın testlerinin pozitif çıktığını, bununla birlikte iyileşen polislerin de bulunduğunu söyledi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi