Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Ziraat Türkiye Kupası 59. kez bugün sahibini buldu. Ziraat Türkiye Kupası finalinin sahibi Beşiktaş mı Antalyaspor mu oldu? Beşiktaş Süper Lig şampiyonluğunu Türkiye Kupası'yla taçlandırdı.

BEŞİKTAŞ TÜRKİYE KUPASI'NIN DA SAHİBİ OLDU

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan finalde her iki takımdan 250'şer taraftar karşılaşmayı tribünden izledi.

3. dakikada Hutchinson'un attığı uzun pasla sol kanatta topla buluşan Nkoudou'nun yaptığı ortada kaleci Boffin'den seken topu iyi takip eden Josef de Souza, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

30. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Hutchinson'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ghezzal, topla bir süre ilerledikten sonra yaptığı ortada penaltı noktası yakınındaki Rosier, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda başka gol olmayınca mücadeleyi 2-0 kazanan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Süper Lig'de 2020/21 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda 10. kez mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi. 

Türkiye Kupası şampiyonu

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ, KUPASINI ALDI 

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ardından büyük sevinç yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, üzerinde "2 kupa tek şampiyon Beşiktaş" yazılı tişörtlerle coşkularını kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla paylaştı.

Karşılaşmadan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in katılımıyla tören düzenlendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde madalya ve ödülleri kazananlar bunları platforma konulan kürsüden aldı.

Müsabakada görev yapan hakemler Ali Palabıyık, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Olguncan ve dördüncü hakem Ali Şansalan'a ve kupa maçıyla son maçına çıkan gözlemci Sabri Çelik'e, yaş haddinden dolayı emekli olan temsilciler Aydın Balkanlı ve Ufuk Ilgaz'a plaketleri verildi.

Basın mensuplarının oylarıyla maçın oyuncusu seçilen Josef de Souza'ya ödülü takdim edildi.

Finalist Fraport TAV Antalyasporlu futbolcular ve teknik heyet, bir kürsünün üzerine konulan madalyalarını aldı. Antalyasporlu futbolcular kupalarını almak için kurulan platforma geçen Beşiktaşlı oyuncuları alkışladı.

Kupayı kürsüden alan Beşiktaş Takım Kaptanı Atiba Hutchinson, kupayı arkadaşlarına götürdü. Kupayı tek tek kaldıran siyah-beyazlı oyuncular fotoğraf çektirdi.

Törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de yer aldı.

BEŞİKTAŞ 15 KEZ FİNAL OYNADI, 9 KEZ KUPAYI KAZANDI

Beşiktaş, daha önce 15 kez final oynadığı Türkiye Kupası'nda 9 kez şampiyon oldu.

Siyah-beyazlı takım, 9 sezon aradan sonra finalde mücadele edeceği kupada 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finallerde ise kupayı rakiplerine kaptırdı.

Antalyaspor ise ikinci kez kupada final oynayacak. Akdeniz ekibi, 1999-2000'deki finalde Galatasaray'a yenilmişti.

GHEZZAL YİNE SAHNE ALDI

Rachid Ghezzal, 17 asist ile ligin en çok asist yapan oyuncusu olurken Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok asist yapan oyuncu rekorunu da kırmıştı. Beşiktaş formasıyla 8 kez de rakip ağları havalandıran Cezayirli yıldız, kariyerinde en çok gol katkısı yaptığı sezonu yaşadı.

ASİST SAYISI 18 OLDU

Antalyaspor ile oynanan finalde de sahne alan Ghezzal, 30. dakikada Rosier'e gol pasını veren isim oldu ve asist sayısını 18'e çıkararak kariyer rekorunu geliştirdi.

Rosier ile Ghezzal arasındaki uyum, final maçında da dikkat çeken siyah-beyazlı taraftarlar sosyal medyada çok sayıda paylaşımda bulundu.

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen iki oyuncunun da bonservisi alınması yönünde çağrılar yapıldı.

Antalyaspor - Beşiktaş Türkiye Kupası finali öncesi taşlı saldırı!

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile Beşiktaş'ın kozlarını paylaştığı mücadele öncesi tatsız bir olay yaşandı. Karşılaşma için finalin oynanacağı Gürsel Aksel Stadı'na polis eskortuyla hareket eden Beşiktaş'ın kafile otobüsüne Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan geçerken bir grup Göztepe taraftarı taşlarla saldırdı.

Futbolcular olay anında panik yaşadı

Beşiktaş takım otobüsünün arka kaportasında hasar meydana gelirken, yöneticilerin ailelerini taşıyan kafilenin diğer otobüsünün ise camı kırıldı. Beşiktaşlı futbolcular olay anında panik yaşadı

Maç öncesi kavga çıktı

Olayı takım otobüsünden görüntüleyen Beşiktaş kurmayları, finalin Futbol Federasyonu temsilcisine görüntüleri vererek şikayetçi oldu. Maç öncesi stat çevresinde Göztepe taraftarlarıyla Beşiktaşlılar arasında da kavgalar çıktı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkemizde 1 yıldır maçlar seyircisiz oynanırken, finale iki takımın 250'şer taraftarı alındı.

Editör: Haber Merkezi