Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Türkiye'nin beklediği müjdeyi Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi'nin temel atma töreninde açıkladı. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın karaya çıkacağı tesis, Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Türkiye'nin bulduğu doğal gaz ne kadar yapıyor? akıllarda soru işareti oluşturdu.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELERİ AÇIKLADI! TÜRKİYE NE KADAR DOĞALGAZ BULDU?

"Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı."

"Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi açıklıyor

"Kıymetli Zonguldaklılar, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün Zonguldak'ta bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cuma namazını hemen akabinde açılışını yaptığımız Uzun Mehmet Camii'nde kıldık.

Bu camimizin şehrimize kazandırdığı mehabet önemli bir medeniyet eseri olarak Zonguldak'ımıza farklı bir zenginlik kazandıracaktır.

Buradan Zonguldak Belediyemize, süreci yakından takip ettiği için teşekkür ediyor, belediyemizi de ziyaret etmek suretiyle şehrimizde yapılan hizmetleri, projeleri dinleme imkanını bulduk. Denizkurdu 2021 tatbikatına bağlanarak kahraman askerlerimize başarılar diledik.

Denizkurdu sayesinde denizlerimizdeki harekat kabiliyetimizi görme ve geliştirme imkanı elde ediyoruz. Barbaros, Turgut Reis, Seydi Ali Reis, Oruç Reislerin torunlarının daha nice zaferlere imza atacaklarına inanıyoruz."

TÜRKİYE'NİN YENİ ENERJİ ÜSSÜ OLACAK

Başkan Erdoğan, alandan Kanuni sondaj gemisine de canlı bağlantı yaparak çalışmalar hakkında bilgi alacak. Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de eşlik edecek. Türkiye'nin asırlık projesi Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi, Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak.

DOĞAL GAZIN KARAYA ÇIKTIĞI İLK NOKTA

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi, doğal gazın Türkiye'ye yayılmasında ilk nokta olacak. Karadeniz gazı Filyos'tan Türkiye'ye yayılacak.

Zonguldak merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan tesiste, üretilen gaz içindeki su ve sıvılar ayrıştırılacak, partiküller filtrelenecek, gaza basınç verilecek ve şebekeye sevk edilecek.

Editör: Haber Merkezi