Mastercard’ın yayınladığı yeni bir turizm araştırma raporu, Türkiye’de en fazla harcama yapan ülkeleri ortaya çıkardı. “Origins” adındaki rapora göre, Türkiye'de en fazla harcama yapan yabancı turistler arasında Almanlar ilk sırayı alırken, İngilizler ikinci, Hollandalılar üçüncü sıraya yerleşti. Bu ülke turistlerini takip edenler ise Rus turistler oldu.

Mastercard’ın Origins raporu, en fazla harcama yapan turistlerin yanı sıra, turist başına düşen ortalama miktarı da gözler önüne koyuyor. Origins raporuna göre, 2019 yılı içerisinde Alman turistler, 740 dolar ile en çok harcama yapan turist grubu olurken, yabancı kart başına düşen ortalama harcama miktarı ise, 650 dolar olarak kaydedildi.

En fazla harcama yapan turist sıralamasında; Alman turistleri, sırasıyla İngiliz, Hollanda ve Rus turistler takip ederken, son zamanlarda belirgin bir artış gösteren Arap turistler ise Rus turistlerden sonraki sıraya yerleşti.

RUSLAR ANTALYA’DAN VAZGEÇMİYOR

Turizm açısından farklı konuları da sıralayan rapora göre, Ruslar, tatil için favori şehirleri uzun yıllardır olduğu gibi yine Antalya. Deniz ve doğa turizmine önem veren Rus turistlerin Antalya’dan sonra en çok ziyaret ettikleri bölgeler arasında Tayland’ın Pattaya ve Phuket bölgeleri geliyor.

AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ İSTANBUL

Mastercard’ın Paha Biçilemez Şehirler Platformu’nun içinde bulunan İstanbul, Hedef Şehirler Endeksi raporunun 2018 yılı sonuçlarına göre Avrupa’da 3.'lüğünü korudu ve dünyada 9. şehir olmayı başarısını gösterdi.

Antalya ise raporda en dikkat çeken şehir oldu. Antalya, Avrupa’da ilk 10 şehir arasına 4. sıradan girerken,  20 şehirlik dünya sıralamasına 11. sırada yer aldı.

Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre,  seyahatseverler ilk tercihlerini kendi ülkelerine komşu olan ülkelerden yana kullanıyor ve bu ülkeler genel olarak güney bölgelerde bulunuyor.

EN HIZLI YÜKSELEN ÇİN, EN ÇOK TURİSTİ OLAN ABD

Rapordan edinilen bilgiye göre dünya çapında en fazla turist ABD’den çıkıyor. ABD’li turistlerin en çok tercih ettiği bölgeler arasında Cancun ve Toronto gibi yakın şehirler bulunurken, kültürel yakınlığı açısından Londra’da tercih edilen şehirler arasında geliyor. Bir önceki sene listede 7. Sırada bulunurken, bu sene hızlı bir yükselişle 2. Sıraya yerleşen Çin’de ise turistler, Bangkok, Seul ve Tokyo’yu tercih etti.

Türkiye’yi yoğun olarak tercih eden Alman Turistler, listede 3. Sırada yer alırken, Alman seyahatseverlerin en çok tercih ettiği rotaları arasında İspanya’da Palma de Mallorca, İtalya’da Bolzano, ve Avusturya’da Tiroler bölgesi bulunuyor.

Birleşik Krallık’tan turistlerin ilk tercihleri arasında Palma de Mallorca, Paris ve Dublin bulunurken, Türkiye’yi de sıkılıkla tercih ettikleri görülüyor.

Editör: Haber Merkezi