Google servislerine erişim sorunu yaşanmaya başladı. Gmail, YouTube gibi Google servisleri ve arama motoruna yaklaşık bir saattir güçlükle erişim sağlanıyor. Birçok Google servisiyle iletişim zaman zaman tamamen kopuyor. Google servislerinin yanında genel olarak internet bağlantısında da zaman zaman yavaşlama meydana geliyor. Twitter'da da birçok kullanıcı internete erişim problemi yaşadığını belirtti. Türk Telekom Destek ekibine şikayetlerini dile getiren kullanıcılar ''Değerli müşterimiz, internet erişimlerinde kısa süreli kesintiler yaşanabilmektedir. Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz" cevabını aldı.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Türk Telekom'dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: "20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

 

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

Öte yandan Google'ın teknik sorunlarının paylaşıldığı haritada Türkiye'nin büyük bir bölümünde erişim sıkıntısının yaşandığı görülüyor.

Editör: Haber Merkezi