Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden İmmünoloji Profesörü Akiko Iwasaki, sosyal medya hesabından 'Türkiye'deki dostlarıma' başlıklı bir video paylaştı. Iwasaki, paylaştığı videoda koronavirüsten korunmak için el yıkamak dışında neler yapılabileceğini anlattı.

Koronavirüsün ateş, öksürük, nefes darlığı ve halsizlik gibi griple çok benzer semptomlar gösterdiğini belirten Prof. Dr. Iwasaki, yalnızca belirtilere bakarak bu iki hastalığı birbirinden ayırmanın çok zor olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Iwasaki, koronavirüs ile gribi ayırt etmenin tek yolunun ise koronavirüs testi yaptırmak olduğunu belirtti.

Kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Iwasaki, şu ifadeleri kullandı:

"En önemlisi güvenli mesafeyi ayarlamak ve kalabalık yerlerden uzak durmak. Ofise giderek çalışmak yerine evden çalışabilirseniz ve toplu taşımadan uzak durabilirseniz bu da yardımcı olacaktır."

Prof. Dr. Iwasaki, elleri sabun ve bol su ile yıkamanın çok önemli olduğunu ancak onun dışında bu tedbirlerin de alınması gerektiğini vurguladı. Iwasaki, bu tedbirler sayesinde hem kendilerinin hem de yaşlı bireyler ve kronik hastalığı olanlar gibi enfeksiyona yatkın kişilerin koronavirüse karşı korunabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi