Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Türkiye'den petrol ve gaz hamlesi! ASELSAN geliştirdi

Türkiye'den petrol ve gaz hamlesi! ASELSAN geliştirdi

Türkiye, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarında kullanılan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, ASELSAN'ın sağladığı güvenli konum bilgisi ile görev yapacak. Ürünün başarılı konum ürettiği yine ASELSAN'ın geliştirdiği karıştırıcı sistem olan İHASAVAR ile doğrulandı. Bu faaliyetle KARETTA Karıştırmaya Dayanıklı GNSS Sistemi, bütün TPAO sondaj ve sismik araştırma gemilerine entegre edilebilir duruma getirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'den petrol ve gaz hamlesi! ASELSAN geliştirdi

Türkiye, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ASELSAN, milli mühendislik gücüyle GNSS sinyalinin karışmasını engelleyecek, içerisinde birçok yüksek teknolojiyi barındıran KARETTA'yı dünyanın en donanımlı 5 sondaj gemisinden biri olan ve Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarında kullanılan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ne entegre etti. KARETTA Karıştırmaya Dayanıklı GNSS Sistemi, Abdülhamid Han Gemisi'nin sondaj kulesi ve seyrüsefer sistemi alıcısına, sondaj faaliyetleri sırasında karıştırma durumunda etkilenmemesi için entegre edildi. Ürünün başarılı konum ürettiği yine ASELSAN'ın geliştirdiği karıştırıcı sistem olan İHASAVAR ile doğrulandı.

ASELSAN GELİŞTİRDİ! TÜRKİYE'DEN PETROL VE GAZ HAMLESİ

Bu çalışmayla Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, KARETTA Karıştırmaya Dayanıklı GNSS Sistemi'ni kullanarak, elektronik karıştırma ortamında konum bilgisini kaybetmeden görev yapacak ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği hidrokarbon arama çalışmalarını daha güvenli şekilde icra edecek.

Bu faaliyetle KARETTA Karıştırmaya Dayanıklı GNSS Sistemi, bütün Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı sondaj ve sismik araştırma gemilerine entegre edilebilir duruma getirildi. ASELSAN, KARETTA ile Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak bütün platformların karıştırma faaliyetlerinden etkilenmeden görevlerini yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürecek.

BİRÇOK SİSTEMDEN KULLANILAN STRATEJİK BİR ÜRÜN

Dünya genelinde GNSS karıştırma faaliyetleri giderek artıyor. KARETTA, küresel navigasyon uydu sistemleri ile çalışan GNSS alıcılarının kullanıldığı platformların yanı sıra devlet binaları, havaalanları, limanlar, kritik tesisler/yapılar, sondaj ve sismik araştırma gemileri, sivil havacılık uçakları, sivil helikopterler, ticari amaçla kullanılan İHA'lar, otonom tarım uygulamaları, kurtarma operasyonu araçları gibi birçok yerde kullanım alanı bulunan stratejik bir ürün olarak öne çıkıyor.

Aynı anda çoklu bantta koruma sağlayan nadir sistemlerden olan KARETTA, kara, hava, deniz araçları, insansız sistemler ve füzelerin, yoğun elektronik karıştırma ortamında, konum bilgilerini kaybetmeden görev yapabilmelerine imkan sağlıyor.

Bileşenleri yüksek yerlilik oranı ile geliştirilen KARETTA, hafif ve küçük boyutta, entegrasyonu kolay modüler yapısı sayesinde füzeler dahil tüm platformlara kolayca entegre edilebiliyor.

Sahada elde edilen tecrübeler ışığında, farklı karıştırıcı tipleri ve yüksek güçlü karıştırıcılara karşı dahi etkin koruma sağlayan KARETTA, çoklu GNSS bandı kullanma ve karıştırıcı yönü bulma yeteneği ile yabancı muadillerine göre fark yaratıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bölge halkı tedirgin! 6 yıl sonra yeniden görüldü

Bölge halkı tedirgin! 6 yıl sonra yeniden görüldü