Türk heyeti, Rus tarafına derhal sürdürülebilir ateşkes, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereğini vurguladı.

Türk ve Rus heyetleri İdlib'deki duruma ilişkin Ankara'da bir kez daha bir araya geldi. Heyetlerin İdlib konusundaki üçüncü tur görüşmelerinin üçüncü günündeki toplantısı Dışişleri Bakanlığında gerçekleşti. Gelen son dakika bilgisine göre yapılan görüşmenin sona erdiği aktarıldı. Türk heyeti, Rus tarafına derhal sürdürülebilir ateşkes, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereğini vurguladı. Dışişleri Bakanlığı, Rus heyeti ile yapılan üçüncü görüşmenin Rus tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Ankara'daki İdlib diplomasisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Türk ve Rus heyetlerinin idlib konusunu görüşmek için toplanmıştı. Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etti. Rus tarafını ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyet temsil etti Dışişleri Bakanlığı, Rus heyeti ile yapılan üçüncü görüşmenin Rus tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi