Bangladeş’te gerçekleştirilen resmi törende TRG-230 füze sistemleri ülke güvenlik birimlerinin hizmetine giriş töreninde sergilendi. Törende TRG-230 füze sistemlerinin fırlatma aracı (TEL) mühimmat taşıma / yükleme araçları ile birlikte komuta kontrol merkezi de yer aldı.

Bangladeş ordusunun envanterinde halihazırda Roketsan’ın TRG-300 Kaplan füze sistemi de yer alıyor. Bangladeş ordusunun hizmetine giren TRG-230 füze sistemleri ROKETSAN tarafından geliştirilen Çok Namlulu Roket Atar Silah Sisteminden (lançerden) 12 adet ateşlenebilecek şekilde tasarlandı. Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi ayrıca TRG-300 füzelerini de ateşleyebilen, yüksek hareket kabiliyetine sahip ateş destek silah sistemidir.

Bangladeş ordusuna TRG-230 / 300 füze sistemlerinin teslimatı ROKETSAN tarafından 4 kafile şeklinde gerçekleştirilecekti. Yapılan ilk kafile teslimatta Bangladeş Ordusu’nun Topçu Alayı’na 120 km menzile sahip TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi teslim edildi. ROKETSAN tarafından Bangladeş Ordusuna gerçekleştirilen ikinci kafile teslimatta ise TRG-230 füze sistemleri yer aldı.

Bangladeş’te Başbakan Şeyh Hasina, Bangladeş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aziz Ahmed ve diğer yetkililerin de katılımı ile düzenlenen törenle ROKETSAN’dan teslim alınan TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi tanıtıldı.

 

Editör: Haber Merkezi