Çin’in Vuhan kentinden yayılarak dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs salgını insanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Gazeteler, televizyonlar, radyo ve internet haber siteleri Koronavirüs ile ilgili yaşanan gelişmeleri, etkilerini ve korunma yollarını insanlara sunuyor. Yapılan haberler insanlarda büyük bir korkuya neden olurken virüsten korunmaya çalışan insanlar birbirine yardım etmekten bile çekiniyor.

Dünyanın bir çok ülkesine yayılan Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görüldüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Türkiye’de yaşanan korku da gelen açıklamayla birlikte iki katına çıktı.

Vatandaşlardaki korkunun ne kadar büyük olduğu, İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan bir olayla gözler önüne serildi.

Koronavirüs insanlığı mı öldürdü?
İstanbul Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde henüz belli olmayan bir nedenle, sokak ortasında yere yığılan kadına kimse dokunmak istemedi. Olay yerindeki görüntüleri uzaktan çeken vatandaş yaşanan durumu şöyle anlattı:

“Kadın neden yerde yatıyordu bilmiyorum ama yanından 30 kişi geçti bir tanesi yaklaşıp da ‘neyin var’ demedi. Daha sonra yan tarafta bulunan sitenin güvenlik görevlisi ambulans çağırdı. İnsanlarımız bu Koronavirüs’ten fazlasıyla korkmuş halde”

Yaşanan bu trajik olay Koronavirüs her şeyden önce insanlığımızı öldürüyor dedirtti.

Kaynak: Milli gazete

Editör: Haber Merkezi