Düşman ağzı ile dost(!) eleştirisi yapan muhalefetin iftiralarla hedefine koyarak yıpratmaya çalıştığı ASELSAN, Türkiye’yi küresel alandan uzaya taşıyor! Yerli ve milli üretimde Türkiye’yi şahlandıran ASELSAN, Türk’ün imzasını, küresel alanda 12 ülkede aktif faaliyet göstererek ve 73 ülkeye de ihracat yaparak Anadolu’dan Cihana taşıyordu. Şimdi ASELSAN tarafından yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen veri aktarım ekipmanlarının yer aldığı TÜRKSAT 5B, 19 Aralık 2021 saat 06:58 itibari ile uzay yolculuğuna başladı. Ve Türk’ün imzası uzay vatanına atılıyor… TÜRKSAT 5B ile birlikte ilk kez ticari bir haberleşme uydusunda yerli olarak tasarlanıp üretilen ekipmanlar da uzaya gönderilmiş oldu. TÜRKSAT mühendislerinin desteği ile ASELSAN sorumluluğunda üretilen ilk yerli ve milli Türk uydusu olan TÜRKSAT 6A’da 2023’te bu yolculuğa katılarak uzay vatanında da Türk varlığını şahlandıracak!

Yerli ve milli uydusunu geliştiren sayılı ülkeler arasında yer alan ve uydu fırlatan ilk on ülkeden biri olan Türkiye, bu yeni Türk Uydusu ile uzaydaki aktif uydu sayısını 8’e çıkardı. Elbette ki Türk’ün kendi vatan toprakları üzerindeki varlığını dahi kısıtlamaya çalışan küresel aktörler, bu yolculuğa da ket vurmaya çalıştı. Tabi ki küresel güçlerin ülke içindeki çatlak sesi olan muhalefet de vatan sınırları içerisinde ve küresel alanda atılan yerli ve milli her adımda kaos çıkarmaya çalıştığı gibi uzaya atılacak adımda da aynı performansı gösterdi.

Ancak bu noktada İstiklal Marşı’nın şu satırları akla geliyor:

“…

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

…”

İstiklal Marşı’nın bu dizelerinin bugüne yansıması; “Yırtarız gökleri, cihana sığmaz, taşarız!” olur herhalde…

***

Peki şimdi ne olacak, TÜRKSAT 5B’nin uzaydaki yolculuğu ile Türkiye nereye varacak..?

TÜRKSAT 5B 42 derece doğu yörüngesinde Türkiye’ye 35 yıl boyunca hizmet etmek üzere bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuk ile iletişim kapasitesi 15 kat artacak yani TÜRKSAT 5B’nin uzay yolculuğu ile Türkiye iletişimde 15 kat ileriye varacak. Artık internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelerde internet hizmeti verilebilecek. Bu sayede gemilerde, uçaklarda ve karasal ulaşılamayan dağ ve doğal internet kapsama alanı olan her yerde internet ve iletişim sağlanacak. Ortadoğu’nun Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ve yakın komşu ülkeleri içeren geniş bir kapsama alanında hizmet verecek olan TÜRKSAT 5B, bu yolculuğunda Türkiye’yi oldukça ileriye taşıyacak.

İleriye varan bu yolculukta yalnız da değiliz. Türkiye, küresel alandaki Türk varlığını uzayda da buluşturuyor. Türk Milleti cihanda bir olup yükseliyor. Uzaydan cihana ağ atıp, Türk’ü Türk’e kenetliyoruz. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım “Bakü’de Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile uzay alanında bir toplantı yapacağız ve uzayda bir iş birliği gerçekleştireceğiz.” cümleleri ile bunun muştusunu verdi.

Daha Dünya’daki Türk Birliğini akıllarına sığdıramayanlar için uzayda da bir birlik sağlama fikri muhakkak akıl uçuklatıcı olacak… Ama TURAN’ın, cihanın ne taşına toprağına ne de aklına sığmayacak bir gerçek olduğu aşikar…

***TÜRKSAT 5B uydusunun Türk’ü yükselten yolculuğu kutlu olsun, yerden göğe TURAN kurulsun! ***