TUS ve STS sınavları 21 Mart'ta gerçekleştirilmişti. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavına (2021-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. İşte TUS ve STS Tıp Doktorluğu sonuçları sorgula ekranı. 

TUS - STS SINAVI SONUÇLARI ÖĞREN

TUS STS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2021-TUS ve 2021-STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) Sınav Sonuçları Açıklandı

21 Mart 2021 tarihinde uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına (2021-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 12 Nisan 2021 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Tercihler ise sınav sonuçlarının ardından yapılıyor. TUS sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edildikten sonra K veya T puanı 45 ve üzeri puan alan adaylar, internet üzerinden tercih bildiriminde bulunabilecek. Ancak tercih tarihine ilişkin kesin tarih bulunmuyor.

STS Tıp Doktorluğu sınavının her bir aşamasında başarılı olabilmek için ise 100 üzerinden en az 35 puan alınması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi