Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türkiye’deki siyasi menfaat peşinde koşan ve ideolojik takıntılara saplanmış bir takım medyanın objektif olması dün de görülen bir şey değildir. Bundan sonra da görülmesi mümkün olmayacaktır. Bu işin oturmuş karakter ve misyonu maalesef budur.

Bunu da MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Suriyeliler ve Mülteciler” konusunda yapmış olduğu değerlendirmeler sonrası tarifini yaptığım bu medya unsurlarının “Bahçeli’den U dönüşü”, “Bahçeli Erdoğan’ın konuşmasından sonra düşünce değiştirdi” şeklinde ahlakı olmayan propagandalar yapması sonrası tekrar hatırlatma gereği duydum.

MHP Lideri Devlet Bahçeli “Suriyeliler ve diğer Mülteciler” konusunda başka bir şey mi söylüyordu da, şimdi başka bir düşüncesini yansıtmış ve sizin tabirinizle “U dönüşü” yapmış olsun…

Rezilsiniz, ahmaksınız, ahlaksızsınız…

MHP Lideri Devlet Bahçeli 2021 tarihinde gazetemiz Türkgün’e verdiği röportajda da dün “Suriyeliler ve Mülteciler” hakkında söylediği sözlerin aynısını söylemedi mi?

“Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Gelecekte nüfusun bileşenleri nasıl olacak? Anadolu coğrafyasındaki demografik dağılımın içeriği nasıl şekillenecek? Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir” açıklaması 2021 yılına ait iken yeni yaptığı açıklamalar nasıl “U” dönüşü olarak değerlendirilmektedir?

Ya da “Parti olarak ülkemizde misafir edilen Suriyelilerin aşama aşama ülkelerine dönmelerini milli beka ve demografik istikbalimiz açısından mecburiyet gördüğümüz de bir gerçektir.” şeklindeki (6 Eylül 2018) tarihli açıklaması ya da “Türkiye yolgeçen hanı değildir. Bizim gidecek başka bir ülkemiz, başka bir yurdumuz, başımızı sokacağımız başka bir yuvamız yoktur. Ülkemize sığınmak isteyen mazlumları sahipsiz bırakmayız, ama Türk milletinin ve Türkiye’nin de geleceğini yabana atmayız, atamayız, atmayacağız.” şeklindeki (10 Mart 2020) tarihli açıklaması varken nasıl oluyor da sizin kara propagandalarınıza malzeme çıkarıyorsunuz?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Suriyeliler ve diğer mülteciler meselesinde ortaya koyduğu düşünceler, tespitler aylık, yıllık değişmeksizin aynı çizgisini muhafaza etmektedir. MHP bu konuda da AR-GE bünyesinde aralarında çok değerli akademisyenlerin ve fikir insanlarının bulunduğu “Sınır Aşan Göçler Komisyonu” kurmuş ve “Sınır Aşan Göçler Komisyonu” raporu hazırlayıp kamuoyuna sunmuştur.

MHP bu mesele karşısında çizgisini dün olduğu gibi bugün de koruyor. Bu konuyu çok önemsediğini hem kurduğu komisyonlarla, hem de hazırladığı raporlarla göstermektedir.

MHP’nin “U” dönüşü yoktur. Siz çok döndüğünüz için gözünüz kararmış, başınız dönmüş durumdadır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tüm konuşmaları, yazılı açıklamaları, sosyal medya mesajları MHP’nin resmi internet sayfasında bulunmaktadır. “Suriyeliler ve Mülteciler” meselesinin çözümünde MHP’nin akılcı, mantıklı, vicdana uygun tespit ve önerileri vardır. Bunu ideolojik takıntılı, siyasi menfaat havuzuna çalışan medya elbette görmüyor ve görmek istemiyor. İftira ve fitneleri bu yüzdendir.

Editör: Haber Merkezi