Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen sezonun kötü görüntüsünü silmek için bu sezon alınmasını istediği adamların başına Arda Turan’ı yazdı. Kaptanlık bandını da taktı koluna. Kanı ‘sarı kırmızı’ akan 33 yaşındaki futbolcu 3 bin 403 gün sonra takımın başında sahaya çıktı.

Tabi ki Terim ayrıca sağ bek istedi. Norveçlinin esmeri bulundu. Stoper istedi. Luyindama döndü. Forvet zaten en iyisi eldeydi. Üstelik, “Taraftara borcum var” diyerek maaş indirimine razı oldu. Orta saha istedi. İkisi geldi, biri oynadı, diğeri yolda.

Galatasaray, geçen sezonun en belalı takımı ile oynayarak sezona girdi. Gaziantep FK, önemli forvetlerinin eksilmesine karşın, yine aynı oyun tarzı ve taktiği ile sahadaydı. Diş geçirmesi zor bir takım karşısında VAR yardımı ile gelen erken gol, rahatlattı, Sarı Kırmızılıları… Sonra keyfine göre, tempo ayarladı. Savunmanın arkasına son derece akılcı paslar attı. Pozisyon ve gol üretti.

Kolombiyalı, attı, attırdı, savunmasından top çıkarttı, borcunu ödeyeceğinin işaretlerini verdi. Gitsin istenen Belhanda, eğer ‘isterse’ hiçbir yere gitmeyeceğini, Emre Kılınç ve Omar Elabdellaoui iyi kumaş olduklarını kanıtladı. Terim’in en çok istediği Arda Turan, henüz futbola dönme aşamasında düşük tempolu oynadı.

İkinci yarıya yüzü gülerek başlayan Galatasaray, rakibin kalesine attığı ilk şutta golü yiyince, ‘sonunu getirememe’ duygusu geri geldi. Pozisyon buldu, sonlandıramadı. Savunmasında gedikler verdi. Sıkıntılı da olsa istediğini alırken genel görüntü de artıya geçti.