Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, geçen hafta Antalyaspor yenilgisinden sonra futbolcularını yukarıdan aşağıya boyadı. Ciddiyetsizlik, konsantrasyon noksanlığı, formanın ağırlığı falan falan… “Herkes ayağını denk alsın” diye de altını kalın bir şekilde çizdi.

Bu sezonu Galatasaray beraberliğinden ve ardından gelen pandemi sürecinden sonra rafa kaldıran Siyah Beyazlı teknik adamın hedefi, gelecek sezonu şekillendirmekti. Bunun için ligin kalanında genç oyunculara görev verecek, onların durumunu değerlendirecekti.

İlk maçta Rıdvan Yılmaz’ı tercihen, Ersin Destanoğlu’nu da zorunlu, iki genci sahaya itti ilk maçta. Yenildi, ancak, iki genci kazandı. Bunu yalnız izleyenler değil, kendisi de onayladı. Ki kaybeden takımda beş değişiklik yaparken iki genç yine kadrodaydı.

Maça golle başladı Beşiktaş. Kaptan Burak gereğini erkenden yaptı. Siyah Beyazlılar, keyifli keyifli ilk yarıyı bitirdi. İnce taktik varyasyonları vardı Sergen hocanın… Örneğin, takım korner kullanırken, takımın en hızlısı Nkoudou savunmaya geçiyordu. Bunun ne ifade ettiği, Denizlispor’un hızlı hücumunda savunmanın asıl isimlerinin Estupinan’a refakat ettiği pozisyonda ortaya çıktı.

Sonrasında yaratılan dikkatli baskı, havlusu elinde Denizlispor’u kolay yıktı. Güzel, şekilli goller, Antalya maçındaki uyarının işe yaradığını kanıtladı. Sonuçta Beşiktaş üç puan kazandı.

Ancak, soru şu? Sergen hoca, bu maçta Kartal Yılmaz, Erdoğan Kahya’ya da maçın başında şans verseydi ne olurdu? Beşiktaş’ın, “Sezon sonunda kalmam” diyen Elneny’nin paslarına mı ihtiyacı var, yoksa üçüncü bir genç kazanına mı?